Ekonomi

KYK faizleri ne zaman silinecek? KYK faizleri silindi mi?

KYK faizlerinin silinip silinmediği vatandaşlar tarafından merakla araştırılmaktadır. Peki KYK faizleri silindi mi? İşte detaylar!KYK borcu olan kişiler, KYK faizlerinin ne zaman silineceğini öğrenmek istiyor

KYK faizlerine dair her yeni haber merakla takip edilmektedir. KYK borcu olan kişiler, KYK faizlerinin ne zaman silineceğini öğrenmek istiyor. Bu yüzden KYK faizleri ne zaman silinecek? KYK faizleri silindi mi? sorularının sayıları meclis toplantısına yaklaşırken artmaya başladı.

İşte KYK faizlerinin ne zaman silineceğine dair yapılan detaylar ve yapılan son güncellemeler…

KYK FAİZLERİ SİLİNDİ Mİ?

Ekonomiye dair "torba" kanun teklifinde yer alan KYK faizlerinin silinmesi ile ilgili maddenin Meclis’ten geçip geçmediği merakla sorgulanıyor. KYK borçluları faizlerin silinip silinmediğini araştırıyor.

KYK BORÇLARI NE ZAMAN SİLİNECEK?

"Torba" kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. 1 milyon 292 bin kişinin öğrenim kredisi, 26 bin kişinin de katkı kredisinde uygulanan faizleri silinecek. Kredi borçlarında enflasyon farkları kaldırılacak ve yalnızca alınan kredi geri ödenecek. KYK faizleri ile ilgili madde Meclis’te görüşülüp bir sonuca bağlanacak.

KYK BORÇLULARINI İLGİLENDİREN DÜZENLEMEDE NELER VAR?

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, beklenen düzenleme ile ilgili detayları şu şekilde anlattı: "Sizlerin çok üzerinde durduğu, çok önemli bir düzenleme söz konusu. Öğrenim kredisinden yaklaşık 1 milyon 292 bin kişi almış. 26 bin kişi de katkı kredisi almış. KYK borçlarının faizlerini siliyoruz. 2018 yılındaki öğrenci aylık 500 TL kredi aldı, bir sonraki sene TÜFE ile tekrar belirlenecek yeni yılın borcu bu şekilde belli oluyordu. 4 yıl boyunca bu sürekli yükseliyordu. Bu toplam 27.6 milyar liralık rakama ulaşmıştır.

Bütün faizlerini siliyoruz, anapara haline döndürüyoruz. Artık öğrenci kredileri hiçbir artışa tabi olmayacak. Öğrenci 1 yıl daha ilave isteyebilir, 4 yıl olanlarda 4+2 yıllık sürede herhangi bir faiz artışı olmayacak. Öğrenci askere gittiği zaman askerlik süresinde de yine faiz işlemeyecek. Öğrenci 1 yıl daha ilave aldıktan sonra 3 kere üst üste daha erteleme olanağı olacak. Öğrencilerimizin aldıkları kredi katkısını rahat bir şekilde ödeyebilmek için yapılmış, önemli bir düzenlemedir."

Emeklilerin uzun süredir beklediği haber geldi! Ödemeler hesaplara geçiyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı KPSS’siz personel almaya başladı! İlkokul mezunları kamu personeli oluyor!

Altın fiyatları yere çakıldı! İslam Memiş’ten görülmemiş altın yorumu geldi!