Genel

KYK ilk ay ne kadar yatacak 2023? KYK burs Ocak ayı ne zaman yatacak?

KYK bursu kazanan öğrenciler, kazandıkları bu bursun ilk ödemesinin ne zaman yapılacağını merakla araştırmaktadır. İşte KYK bursuna dair merak edilen detaylar!Bu öğrencilere, T

KYK BURSLARI NE ZAMAN YATACAK 2023?

İlk defa burs ya da kredi alacak öğrencilere, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla (ekim) normal öğrenim süresince ödeme yapılıyordu. Bu öğrencilere, T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6’sı ile 10'unu içine alan günleri arasında ödeme yapılıyor.

İşte KYK bursuna dair araştırılan diğer soru ve yanıtları…

KYK İLK AY NE KADAR YATACAK 2023?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, yeni burs ve kredi rakamlarını duyurdu.

Alınan kararları duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan KYK burs miktarı hakkında şu bilgilere yer verdi; “Yükseköğrenim gören öğrencilerimizin kredi burs miktarını biz göreve geldiğimiz zaman 45 lira ödenmekteydi. Bu yıl itibarı ile lisansta 850 idi. Şimdi bunu 1250 liraya yükseltiyoruz. Yüksek lisansta 1700, doktorada 2500 liraya yükselttik. Aynı şekilde yine yurtlarımızda kalan öğrencilerimize verdiğimiz barınma yardımını 1800 liraya çıkardık. Bu yıl 850 bin kişiyle yurtlarımızda rekor barınma sayımıza ulaştık. Bakanlığımızdan kredi ve burs alan öğrencilerimize önümüzdeki yıl ödeyeceğimiz 2023 burs rakamı lisans öğrencilerinde 850 liradan 1250 liraya, yüksek lisans için 2500 liraya çıkarken, Doktora öğrencileri için 2550 liradan 3750 liraya çıkartmış bulunmaktayız. Yeni kredi ve burs rakamlarının tüm öğrencilerimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”

KYK BURS OCAK AYI NE ZAMAN YATACAK?

KYK bursu kazanan öğrenciler ilk ödemelerini yani Ocak ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağını araştırıyor. Bu konuya dair şu ana kadar herhangi net bir bilgi verilmedi.

KYK BURS VE KREDİ AYNI ANDA ALINABİLİR Mİ?

Bu soru KYK sistemi üzerinden sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. KYK sayfası üzerinden verdiği yanıta göre Burs/Kredi Yönetmeliği'ne göre burs alan öğrenciye kredi; kredi alan öğrenciye ise burs ödenmez. Dolayısıyla burs alan öğrenci kredi alamaz, kredi alan kişide burs alamaz.

Borsa İstanbul’da en çok kazandıran hisseler! İşte o hisseler!

PTT'den 2022’yi sallayacak ödeme geldi! Emeklilerin nutku tutulacak! İşte detaylar!