Ekonomi

KYK kredi borcu silindi mi, ne zaman silinecek? Kimlerin KYK kredi faizi silinecek?

KYK kredi borcu silindi mi, ne zaman silinecek? Kimlerin KYK kredi faizi silinecek? soruları merakla sorulmaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ekonomiye dair düzenlemelerin yer aldığı torba yasa mesaisine başlanıldı

KYK KREDİ BORCU SİLİNDİ Mİ, NE ZAMAN SİLİNECEK?

KYK kredi borcu yeni torba yasası ile netliğe kavuşacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ekonomiye dair düzenlemelerin yer aldığı torba yasa mesaisine başlanıldı. Komisyonun ilk gününde Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, ilk 25 maddesi kabul aldı. Kabul olan maddelerin içinde öğrenci kredi borçlarının faizsiz ödenmesini içeren düzenlemeler de yer aldı. Bu bilgilere göre kredi faizleri silinecek.

Peki “Kimlerin KYK kredi faizi silinecek?” İşte yanıtlar…

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, geçtiğimiz günlerde Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, kanun teklifinin detaylarına dair bilgi vermişti.

Öğrenim kredisi alanların, borçlarını iki yıl sonra başlamak üzere kredi aldığı kadar süre boyunca, alınan miktar tutarında ve aylık dönemler halinde ödemelerine olanak tanınacağını vurgulayan Elitaş, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı gibi yaptığımız düzenleme ile bütün faizleri siliyoruz.

Öğrenci kardeşlerimizin aldıkları, devletin kendilerine yaptığı kredi katkısını rahat şekilde ödeyebilmeleri, öğrenim hayatındaki maddi meseleleri düşünmemeleri bu durumu ortadan kaldırabilmek için yapılan önemli bir düzenleme" dedi.

KİMLERİN KYK KREDİ FAİZİ SİLİNECEK?

Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı şartları açıklandı mı? İşte Sağlık Bakanlığı personel alımı kadro dağılımı!

TOKİ evleri ne zaman teslim edilecek?

Ziraat Bankası emekli promosyon 2022 ne zaman yatacak?