18 / 05 / 2024

KYK Sinop Üniversitesi'ne öğrenci yurdu yapacak!

KYK Sinop Üniversitesi'ne öğrenci yurdu yapacak!

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Kredi Yurtlar Kurumu' nun Sinop Üniversitesi Boyabat Meslek Yüksek Okulu' nun yerleşkesi içerisine 350 kişilik yurt yapacağını bildirdi...



Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, Boyabat İİBF ve Boyabat MYO'nun kapatılacağına dair basında yer alan haberlerin asılsız olduğunu belirterek, öğrencilerden asılsız söylentilere itibar etmemelerini ve derslerine çalışmalarını tavsiye etti. Rektör Bircan, öğrecilerin barınma konusunda da yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi için kısa zamanda yurt yapılacağı müjdesini verdi.


Rektör Bircan, Boyabat İİBF ve Boyabat MYO'yu ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilerin, son günlerde basında yer alan, fakültelerinin kapatılmasıyla ilgili söylentilerin asılsız olduğunu aktaran Rektör Bircan, "Son günlerde Üniversitemizi yıpratmaya yönelik basında çıkan haberlerde, istifa ettiği söylenen Prof. Dr. Murat Erdoğan’ın, 26.09.2011 yılında emekli oldu, Yrd. Doç. Dr. Önder Deniz ailesinin  İzmir  de olması dolayısı ile Uşak Üniversitesine naklen gitmek için muvafakat isteğinde bulundu. Fakültede öğretim üyesi ihtiyacı olduğundan bu talebi kabul etmedik. Tuğçe Üner’in doktora eğitimi için haftada iki gün müsaade edilmesine rağmen istifa ederek ayrılmayı tercih etti. Yrd. Doç. Dr. Rasim Berker Bank, Samsun’da ikamet ediyor, haftada bir gün sadece bir derse girmek için Boyabat’a geliyor. O dersin haftalık yükü üç saattir. Oysa kendisinin maaş karşılığı ders yükünü doldurması için beş saat derse girmesi gerekiyor. Biz kendisinden ihtiyacımız olduğu için altı saat derse girmesini istedik. Bank, 'ben bu dersi veremem' diye reddetti ve istifa etti. İstifa dilekçesi kurumumuzca değerlendirme aşamasında iken ve sonucu belli olmadan On günden fazla süre ile özürsüz ve mazeretsiz işe gelmediği için 657 sayılı kanunun 94. maddesi gereği müstafi sayıldı." dedi. Ünal Gülhan'ın ise bizden muvafakat istedi, bu arkadaşımıza muvafakat verdik. Şartlar o an için neyi gerektiriyorsa onu yapıyoruz. Sizler rahat olun ve kendinizi yetiştirmeye devam edin. Biz bütün imkânlarımızla yanınızda olmaya devam edeceğiz." diye konuştu.


Rektör Bircan, "Fakültede herhangi bir dersin boş geçmediğini, üniversite bünyesindeki, alanında yetkin olan hocalardan ve kendi alanlarındaki derslere Boyabat İİBF de, yani sizlere dersler veriyor. Unutmayalım ki, 2007 yılında 83 olan akademisyen sayımız bugün 331’e, 39 olan idari personel 274’e ulaşmıştır. Sürekli yeni bölümler ve fakülteler açıyoruz. Bundan sonraki dönemlerde gelişimimiz daha hızlı olacaktır." dedi.


Bircan, üniversitenin genelinde olduğu gibi ilçelerde de sosyal ve kültürel faaliyetler yapıldığını, merkezde yapılan faaliyetlerde otobüslerle öğrencilerin taşındığını söyleyerek, öğrencilere bir de müjde verdi. Kredi Yurtlar Kurumu'nun yerleşke içerisine 350 kişilik yurt yapacağını ifade eden Rektör, "Bunları yapmamız burada hiçbir sorunun olmadığı anlamına gelmiyor. Ben bugün burada diyorum ki bizim kurumumuzda özgür bir ortam vardır. Hiç bir idari ve akademik personele, öğrencilerimize baskı uygulamamız söz konusu değildir. Eğer böyle bir durum olsa idi burada karşınıza çıkmazdım." ifadelerini kullandı.


Cihan



Geri Dön