Ekonomi

KYK şubat ayı yurt ücreti ödenecek mi? KYK şubat ayı yurt ücreti ne zaman iade edilecek mi?

KYK Şubat ayı yurt ücretine dair araştırmalar hız kazandı. Peki KYK şubat ayı yurt ücreti ödenecek mi? İşte ayrıntılar!Üniversitelerde bahar yarıyılının online olarak yapılması karara bağlandıktan sonra gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gelecek habere çevrildi

KYK Şubat ayı ücretleri iade edilecek mi sorusunun yanıtı merakla sorgulanıyor. Üniversitelerde bahar yarıyılının online olarak yapılması karara bağlandıktan sonra gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gelecek habere çevrildi. Kahramanmaraş depreminin ardından yurt ücretlerinin akıbeti araştırılmaya başlandı.

Peki “KYK şubat yurt ücreti ödenecek mi? KYK şubat yurt ücreti ne zaman iade edilecek?” İşte KYK şubat ayı ödemeleri hakkındaki ayrıntılar…

KYK ŞUBAT AYI YURT ÜCRETİ İADE EDİLECEK Mİ?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden sonra 11 ilde yer alan KYK yurtlarına depremzedeler yerleştirilme kararı alındı. Yurtta kalan öğrenciler ücretlerin iadesi hakkındaki araştırmalara başladı.

Ama bu konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Beklenti de Mart, Nisan ve Mayıs aylarının ücretlerinin alınmaması yönünde KYK Şubat ayı ücretlerinin iadesi hakkında resmi kurumlardan bir açıklama hala gelmedi.

KYK BURSU KREDİYE DÖNER Mİ?

Not ortalaması eğer 4'lük sistem üzerinden 2 ve üzeri, 100’lük sistem üzerinden de 53,33 ve üzeri olan öğrenciler ile hazırlık sınıfını geçerek bir üst sınıfa başlayan öğrenciler başarılı kabul edilir ve bu öğrenciler burs almayı sürdürürler.

Not ortalaması bu belirlenen puanların altına iner ya da hazırlık sınıfını geçemeyen öğrencilerin bursu, ekim ayından başlayarak öğrenim kredisine dönüşür. Öğrencilere, Öğrenim Kredisi Yönetmeliği hükümlerinde belirtilene göre, normal öğrenim süresinden kalan süre kadar öğrenim kredisi ödenmektedir.

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK burs ve kredi başvuruları e devlet üzerinden yani http://turkiye.gov.tr'den adresinden yapılabilir.

ÜNİVERSİTELER ÇEVRİMİÇİ EĞİTİME GEÇTİ, KYK YURTLARI DEPREMZEDELERE AÇILIYOR!

Kahramanmaraş'ta 10 şehri etkileyen iki yıkıcı depremin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, üniversitelerin yaza kadar uzaktan eğitime geçeceğini ve KYK yurtlarının depremden etkilenen vatandaşların hizmetine açılacağını duyurdu. Devam eden yıkım çalışmalarında evleri hasar gören vatandaşlar çadır ve camilerde konaklama ihtiyacı duyarken, üniversiteler online eğitimle devam edecek.

Depremde sahibine ulaşamayan değerli eşyaların akıbeti beli oldu! O eşyalar…

Kimse bunu beklemiyordu! Hesabınıza 2354 TL ödeme gelmiş olabilir! Hemen hesabınızı kontrol edin!