Genel

KYK yılbaşından önce yatar mı? KYK kaç ay toplu yatacak?

KYK burs ve kredilerin ne zaman yatacağı öğrencilerin gündemini oluşturuyor. İşte KYK burs ve kredi ödeme zamanlarına dair detaylar!Sonuçların açıklanmasından sonra bazı öğrenciler burs bazıları da kredi almaya alacaklarını öğrendi

KYK burs başvuru sonuçları geçtiğimiz günlerde belli oldu. Sonuçların açıklanmasından sonra bazı öğrenciler burs bazıları da kredi almaya alacaklarını öğrendi. Peki KYK yılbaşından önce yatar mı? KYK kaç ay toplu yatacak? İşte merak edilen detaylar...

 

KYK BANKKART GENÇ NASIL ALINIR?

Ziraat Bankası, KYK ‘Bankkart Genç'ı sorgulama işlemi bilindiği gibi TC kimlik numarası ile yapılmaktadır. KYK kredi ya da burs hesabınız taahhütname onayından sonra açılıyor. Bu şekilde taahhütname onayından hemen sonra Harçlık Avans ve Kredi Kartı başvurularınız değerlendirilir, sonuçla alakalı bilgi tarafınıza ulaşır.

İşte 2023 KYK burs ve krediye dair merak edilip sorulan diğer soru ve yanıtlar;

KYK YILBAŞINDAN ÖNCE YATAR MI?

KYK 3 aylık burs ve kredilerin, geçtiğimiz seneye bakılırsa geçtiğimiz yıl baz alınırsa, bu ay yatırılacağı düşünülüyor. Bu konuya dair güncel bir açıklama yapıldığında haberimizde yer vereceğiz.

KYK bursu ve kredisi, ilk kez ödeme alacak öğrencilere müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarı ile yani ekim normal öğrenim süresince ödeme yapılır. Ödemeler, öğrencilerin T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günlerinde hesaplarına geçer.

KYK BURS VE KREDİ AYNI ANDA ALINABİLİR Mİ? KYK KAÇ AY TOPLU YATACAK?

Bu soru KYK sistemi üzerinden sıkça sorulan sorular arasında yer almaktadır. KYK sayfası üzerinden verdiği yanıta göre burs veya kredi yönetmeliğine göre burs alan öğrenciye kredi; kredi alan öğrenciye ise burs verilmez. Dolayısıyla burs alan öğrenci kredi alamaz, kredi alan kişide burs alamaz. 3 aylık toplu ödeme yapılacak.

YAZ TATİLİNDE BURS YATIYOR MU?

KYK burs ya da kredi yaz tatilinde de hesaplara geçer. KYK bursu alanlar tüm eğitim dönemlerinde KYK bursu alırlar. Örneğin; Bir lisans öğrencisi 48 ay yani 4 yıl süre ile KYK bursu almaya devam ederler. KYK bursu örgün eğitim dönenimde olduğu gibi yaz aylarında da öğrencilerin hesaplarına geçmektedir.

2023 bedelli askerlik ücreti ne kadar? İşte bedelli askerlik 2023 detayları!

Bakanlık teyakkuzda! Asgari ücret zammını fırsata çevirmek isteyenlerin ensesinde boza pişecek!