Ekonomi

KYK yurt parası iade edilecek mi? KYK şubat ayı yurt ücreti geri ödenecek mi? KYK yurt ücreti geri ödenecek mi?

KYK yurt parası iadesi öğrencilerin gündeminde yer almaktadır. Peki KYK şubat ayı yurt ücreti iadesine dair son durum nedir? İşte detaylar!Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden sonra depremzedeler KYK yurtlarına yerleştirildi

KYK yurt ücretleri iade edilecek mi sorusu merakla aranmaktadır. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden sonra depremzedeler KYK yurtlarına yerleştirildi. Bu asrın felaketinden sonra üniversitelerde online eğitime geçildi. Bu kapsamda da yurtlarda kalan üniversite öğrencileri KYK yurt ücretlerinin ne zaman iade edileceği sorusuna yanıt arıyor. KYK yurt paralarının geri ödenmesine dair beklenen açıklama geldi. Bu sorulan sorulara Bakan Kasapoğlu, yanıt verdi.

İşte KYK yurt parası iade edilecek mi? sorusunun yanıtı…

KYK YURT PARALARI ÖDENECEK Mİ?

Üniversitelerde uzaktan eğitime geçilmesi ile birlikte yurtlarından ayrılan öğrenciler yurt ücreti konusunda yapılacak olan açıklamayı bekliyordu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğretim öğrencilerinin barındığı öğrenci yurtları için beklenen açıklamada bulundu.

BAKAN KASAPOĞLU AÇIKLADI!

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, GSB Yurtlarında 20 Şubat’a kadar olan dönem için ücret ödeyen öğrencilerin, ücretlerinin geri verilmesinde, depremzede öğrencilerin de hiçbir ücret ödemeyeceğini aktardı.

Bakan Kasapoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu açıklamaları yaptı; "Sevgili gençler, GSB Yurtlarımızda 20 Şubat tarihine kadar olan dönem için ücret ödeyenlerin ücretleri iade ediliyor. 20 Şubat itibarıyla yurtta kalan gençlerimiz ücret ödemeye devam edecek olup depremzede öğrencilerimiz ise hiçbir ücret ödemeyecektir.''

"DEPREM BÖLGESİNDE YURTTA KALSALAR DAHİ ÖDEME YAPMAYACAKLAR"

Bakan Kasapoğlu daha önce yaptığı açıklamada deprem bölgesinde KYK yurtlarında kalan öğrenciler için şu ifadeleri kullanmıştı: Yurt ücretlerine dair şubat ayında ve bahar yarıyılında yurtta kalmayan öğrencilerimizin elbette herhangi bir ücret ödemeleri söz konusu olmayacaktır. Deprem illerinde bulunan öğrencilerimiz de yurtta kalsalar dahi ödeme yapmayacaklardır."

KYK YURT ÜCRETLERİ İADE EDİLECEK Mİ?

Yapılan açıklamaya göre, 20 Şubat tarihine kadar olan dönem için KYK yurt ücreti ödeyenlerin paraları geri verilecektir ve 20 Şubat itibarıyla yurtta kalan öğrenciler de ücret ödemeye devam edecek olup depremzede öğrenciler ise hiçbir şekilde ücret ödemeyecektir.