27 / 04 / 2024

Lamborghini, Ferrari, Bentley ve Rolls-Royce satışlarında rekor yaşandı! 

Lamborghini, Ferrari, Bentley ve Rolls-Royce satışlarında rekor yaşandı! 

Dünyanın sayı olarak en küçük, fakat hacim olarak en büyük ekonomilerinden biri olan “ultra-lüks otomotiv endüstrisi” bol kazançlı bir 2023 senesi geçirdi. Rolls-Royce ve Bentley rekor satış yaptıklarını ilan ederken, Lamborghini tarihinde ilk kez bir sene içinde 10 bin araba sattıklarını açıkladı.



13 bin otomobil satan Ferrari, 2023 yılında 6.46 milyar dolar gelir ve 1.36 milyar dolar kar duyurud. Firma, en zengin otomobil meraklılarına hizmet vermeye devam ederken, yakın zamanda piyasaya sürdüğü Purosangue SUV ile 2024 yılında daha fazla büyüme hedeflediğini açıkladı. Öte yandan, şirketin hisseleri geçtiğimiz perşembe sabahı, hisse başına 380 dolarla 52 haftanın en yüksek seviyesine kadar ulaşmış oldu.

Lamborghini, Ferrari, Bentley ve Rolls-Royce satışlarında rekor yaşandı! 

dunya.com'dan Emre ERGÜL'ün haberine göre; Ultra-lük otomotiv markalarının hitap ettiği kesim aslında “dar bir kesim.” Şu an dünya üzerinde 30 milyon dolarlık alışveriş yapabilen insan sayısı 400 bin civarında. Yaklaşık tahminlere göre, bu sayı 2028’de 528 bine kadar ulaşacak. Özellikle miras, kripto para ve sosyal medyadan milyoner olan gençlerin sayısının artması nedeniyle ultra-lüks markalar da “kişiye özel araç” tasarlayarak rekor sayılara kadar geldiği belirtildi. 

 Lamborghini, Ferrari, Bentley ve Rolls-Royce satışlarında rekor yaşandı! 

Örneğin, geçtiğimiz sene Bentley müşterilerinin neredeyse dörtte üçü, özel seçenekler talep etti. Otomobil fiyatları 3 milyon dolardan başlayan Bugatti, bir müşteri için bir araçlarını altın rengine boyattıklarını duyurdu. Peki, markalar ultrazenginlerin bu talepleri karşısında klasik tasarımlarından taviz vermeli mi?

Lüks yatırım fonu Tema ETFs’in kurucusu Gonzalez Lastra’ya göre evet: “Müşteri zengindir ama aptal değildir. Fiyat artışınızı hak etmelisiniz, ve bunu yapmak için yeni bir şey getirmelisiniz, örneğin yeni bir model, biraz yenilik, farklı bir şey… Müşteriniz için bazı şeyleri özelleştiriyorsunuz..."

2024 otomobil fiyatları belli oldu! En ucuz sıfır otomobiller hangileri?

İkinci el otomobil piyasasında sert düşüş! Bu otomobiller 200 bin TL'nin altında satılıyor!

Merkez Bankası Başkanı değişti, faiz artırımı gelebilir! Hem gayrimenkul hem otomobil piyasası olumsuz etkilenir!

Türkiye'de en çok satılan lüks otomobiller belli oldu! İlk sırada Mercedes var!


Geri Dön