Genel

Lamunia AVM, Haziran 2010'da Bozüyük'te açılıyor

Türkiye'nin önde gelen giyim markalarından Sarar Giyim'de iki kardeş; Gözde ve Emre Sarar, grupta önemli konumlarda görev yapmaya başladılar

1977 doğumlu olan Emre Sarar, Avrupa'daki şirketin başında, ancak önümüzdeki yıl açılacak Eskişehir'deki AVM ve eski otogarın yerine yapılacak SPA Oteli'yle ilgilenmek üzere Türkiye'ye dönüyor. 1975 doğumlu abla Gözde Sarar ise başta "Sarar Kadın"ı olmak üzere hepsinin başında. Sarar kardeşlerden Celalettin Sarar'ın kızı Gözde Sarar'ın yönettiği "Sarar Kadın" koleksiyonu bu yıl 22 milyon dolar ciroya ulaştı. Gözde Hanım, kumaş parçalarıyla oynayarak başladığı iş serüveninde ilk ciddi tecrübesini "erkek gömlekleri sorumlusu" olarak yaşamış. Son beş yıldır ise "Sarar Kadın"ı yönetiyor. Modayı ve trendleri yakından takip ettiklerini belirten Gözde Sarar, Türk kadınının giyim tarzını beğendiğini söylüyor. "Bayanlarımız giyinmeyi seviyor ve kendine yakışanı giyiyor. Bu geçmişte de böyleydi şimdi de böyle" diyen Gözde Hanım, Sarar Kadın'ın Türkiye'de olduğu kadar dünyada da büyük ilgi gördüğünü belirtiyor. Sarar Kadın'ın yurtdışında da büyümeyi sürdüreceğini söyleyen ve şuanda Rusya, ABD, Ürdün, KKTC ve İran'da mağazalarının bulunduğunu belirten Gözde Sarar, şöyle konuştu: "Sunduğumuz koleksiyonlarda bir değişim yok. İran'daki, müşterimize de, New York'taki müşterimize de aynı koleksiyonu sunuyoruz." Ailenin üçüncü kuşak yöneticilerinden Gözde Hanım, dünyadaki b ü - yüme ile birlikte Sarar Kadın ile, birkaç yıl içinde Sarar Erkek'i yakalamayı hedeflediklerini dile getiriyor.

 AVM yatırımınızı anlatır mısınız?
Bozüyük'te planlamış olduğumuz bir alışveriş merkezi var. Haziran 2010'da açıyoruz. Adı "Lamunia" olacak, Bozüyük'ün tarihteki eski adı. Alanı toplam 100 bin metrekare. 90 mağaza planlıyoruz. Mimarisi Osmanlı tarzında olacak.

 Peki SPA Oteli ve merkezi nasıl olacak?
Burası 70 milyon dolarlık bir yatırım oluyor. Onun dışında eski otogarı aldık. Şehrin göbeğinde. Oranın büyüklüğü 7 bin metrekare var. Futbol sahası kadar var. Oraya da SPA merkezi yapıyoruz. Eskişehir kaynak suyu üzerinde kurulmuş bir şehir, hamamları suları meşhurdur. Farklı mineralleri var. 90 dereceye kadar su var. Yapacağımız SPA merkezi ile uluslar arası bir yer yapıp herkesi buraya çekmeyi hedefliyoruz. Oteli, hastanesi olacak. Belçika'da ünlü bir şirketle konuşuyoruz. Bu da 50 milyon dolarlık bir yatırım olacak.
Sinan Özedincik/Sabah