15 / 05 / 2024

Lansman nedir?

Lansman nedir?

Konut sektöründe sıkça adı geçen lansman kelimesi Fransızca kökenli bir kelimedir. Fransızcası ise "lancement" olup tanıtma, ortaya çıkarma anlamına geliyor. Konut sektöründe de konut tanıtımı olarak anlamını devam ettiriyor..



Gayrimenkul sektöründeki firmalar medyanın gücünü fark ederek artık hayata geçirecekleri konut projelerini medya yoluyla tanıtmaya başladılar. Lansman kelimesi tam da bu konuda devreye giriyor. İnşat ve gayrimenkul firmaları yeni projelerini basın mensuplarına düzenledikleri toplantılarla ve görücüye çıkarıyorlar.



Hergün artan konut satışları ve konut ihtiyacına yönelik olan açıktan dolayı gayrimenkul sektörü de reklam sektöründe yerlerini almaya başladı. Gün geçtikçe değişen reklam yöntemlerine lansman çalışmalarını ekliyorlar.



Bir nevi yüzyüze reklam çalışması olarak ta sayabileceğimiz lansmanlar konut sektöründeki rekabeti de ortaya koyuyor. Birbiri ardına lansmanlar düzenleyen gayrimenkul şirketleri lansmana özel indirimleri ile de dikkat çekiyor. Lansman fiyatları denen özel bir olgunun da çıkmasına sebebiyet veren lansman toplantıları, hem konut yatırımcılarının hem de "al-sat"çılar tarafından dikkatle takip ediliyor.



Lansmanların bu denli dikkatle takip edilmesinin sebebi ise lansman fiyatları ile lansmandan en az bir ay sonrasındaki fiyatlar arasında ciddi fiyat farkının olmasından kaynaklanıyor. Ayrıca ödeme planlarında da lansmana özel değişiklikler sunulabiliyor.


Lansmanlar nerede yapılır merak ediyorsanız genellikle bir otelin ya da firmanın toplantı salonlarında gerçekleştirilir. Bunun dışında ise projenin yapıldığı yere yakın bir yerde de lansman yapılabilir.


Tuğçe ERSOY/Emlakkulisi.com


Geri Dön