Genel

LASİAD, Somali'ye 300 bin TL yardım yaptı!

Türkiyede tekstil ve hazır giyim ihracatının lokomotifi Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) Somalideki yardıma muhtaç insanları unutmadı

LASİADın Somali için 300 bin TL tutarındaki yardımını, LASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca, Crowne Plaza Otelde düzenlenen basın toplantısıyla Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Külünke teslim etti.

Toplantıda konuşan LASİAD Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca, Dersimiz Afrika, konumuz Somali. O bölgeye ilk yardımımızı bugün gerçekleştiriyoruz. Çorbada bizimde tuzumuz bulunsun diyerek, 300 bin TLlik bir yardım yaptık. İkinci adımda Türkiyenin tekstil üssü olarak oradaki insanları giydireceğiz dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın beraberindeki heyetle Somaliyi ziyaret ederken, Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) Crowne Plaza Otelde düzenlediği basın toplantısıyla, Somaliye desteğini açıkladı. LASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Giyasettin Eyyüpkoca, derneğin 300 bin TL tutarındaki yardım çekini Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Külünke teslim etti.

Toplantıda konuşan Giyasettin Eyyüpkoca, LASİADın kuruluş amaçlarından birinin sosyal yardımlaşma olduğunu söyleyerek, Çorbada bizimde tuzumuz olsun istedik ve bugün Somaliye dernek olarak 300 bin TL tutarında bir destek verdik. Bu, ilk adımımızdı. İkinci adımda Türkiyenin tekstil ve hazır giyim ihracatının lokomotifi olarak, oradaki insanları giydirmeyi planlıyoruz dedi.

İkinci adımda Somaliyi giydireceğiz

Ramazan ayında İslam aleminin heyecan ve huzuru bir arada yaşadığını belirten Eyyüpkoca, birçok kişinin aileleriyle birlikte orucunu açtığını, ancak başta Somali olmak üzere Afrikadaki insanların bu imkana sahip olmadığını ifade etti.

Oradaki 11 milyon civarında insanın hayatta kalmalarını sağlayacak gıdaya bile ulaşamadığını kaydeden Eyyüpkoca, bütün dünyanın Somaliye yardım eli uzattığını, ancak Türk milletinin insani duyarlılığının pek çok milletin önüde geçtiğini dile getirdi.
LASİADın bu yardımı, Lalelinin sivil toplum kuruluşu olarak, kendi imkânlarıyla yaptığını aktaran Giyasettin Eyyüpkoca, LASİAD bu ülkenin tekstil ve hazır giyim ihracatının lokomotifidir. Gücünü sektörün dinamikleri ve yurt dışı pazarını çok iyi bilen Lalelili işadamlarından almaktadır. Bu gücü her zaman, gerektiği zamanda ve yerde paylaşmaya hazırdır. Bu yardım ilk adımımızdı. İkinci adımda oradaki insanları giydireceğiz şeklinde konuştu.

Kızılay Somaliye çadırkent ve hastane kuracak

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Külünk ise, garibin oluğu her yere Türkün elinin gittiğini söyleyerek, diğer yardımlardan farklı olarak ilk kez Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın bu yardımların başlaması için işaret verdiğini aktardı. Türk toplumunun da buna sahip çıktığını kaydeden Külünk, Başbakanımız da bugün orada, her şeyi gözlemliyor. Somali içler acısı bir durumda. Kızılay orada. Gıda yardımlarımız şu an bölgeye ulaştı. Ayrıca orada bir çadırkent kurulacak. Bir sahra hastanesi kuruldu diye konuştu.