Ticari

LC Waikiki mağaza zincirinde Suudi Arabistan'a istisna yapacak!

TUNA Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Turan Tuna, LC Waikiki markasıyla bilinen Tema Mağazacılık'ın Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük'ün babası Vahap Küçük için bir buluşma gerçekleştirdi

Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş, yönetim kurulu üyeleri Derviş Peker ve Hasan Yıldırım'ın da katıldığı buluşmada Tema Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük'e sordum:

- Yurtdışı mağaza açılışları nasıl gidiyor
- Aslında birçok ülkeden talep var. Ancak, biz fazla aceleci davranmadan yola devam etmeyi tercih ediyoruz.Suudi Arabistan'ı örnek gösterdi:
- Biz 2001 krizi sonrasında aldığımız karar doğrultusunda hiç franchise vermiyoruz. Dünyanın her tarafında kendi mağazalarımızı açmayı tercih ediyoruz. Bir tek Suudi Arabistan'a istisna yapmamız gerekecek.
- Neden
- Gittiğimiz her ülkede kendi mağazamızı açabilmek için birer şirket kuruyoruz. Suudi Arabistan yerel ortaklığı şart koşuyor. Ayrıca bizi Suudi Arabistan'a alışveriş merkezleri konusunda da çok büyük olan bir grup davet ediyor. Onlar franchise istiyor. Yönetim kurulumuzda epey tartıştık. Suudi Arabistan için ayrıcalık yapmaya karar verdik.Tema Mağazacılık, perakende sektöründe amiral gemisi rolü oynuyor... Yurtdışında attıkları adımlar da bu nedenle yakından izleniyor...

Vahap Munyar/Hürriyet