Genel

Lefkoşa'nın ilk AVM'si ve rezidansı için imzalar atıldı!

Kıbrıslı işkadını turizmci Sıdıka Atalay, Lefkoşa'nın ilk alışveriş merkezi ve rezidansı için belediye ile imzaları attı

Aslen Kıbrıslı olan turizm sektörünün önde gelen isimleri arasında yer alan Sıdıka Atalay, iki yıl aradan sonra Lefkoşa'nın ilk alışveriş merkezi ve rezidansı için beklediği onayı aldı. önceki gün Lefkoşa Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen bir imza töreniyle proje için start veren Atalay, "Adada örneği olmayan bir proje olacak" dedi.

Yaklaşık 40 bin metrekare alan üzerinde, alışveriş merkezi ve rezidanslarm da olacağı proje 40 milyon dolara mal olacak. Projenin 30 ay içinde hayata geçeceğini dile getiren Sıdıka Atalay, KKTC'nin Akmerkez'i kuruluyor yakıştırmaları ile ilgili olarak da, "Adını henüz koymadım. Ancak Akmerkez, İstinye Park ya da Konyon gibi bir yer olacağını şimdiden söyleyebilirim. Uluslararası standartlarda bir yaşam merkezi kurmak niyetindeyim" diye konuştu. Projede başlangıçta ünlü Türk markalarının yer alacağını anlatan ve izolasyona rağmen yabancı markaların da geleceğini kaydeden Atalay, bazı ünlü uluslararası markaların tutucu olmadığının altını çizdi.

GELDİ, GEÇTİ
Atalay'm Lefkoşa Belediyesi ile ortak olarak geliştirdiği alışveriş merkezi için düşünülen arazi ile ilgili iki yıl önce büyük bir tartışma çıkmıştı. 'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül istiyor' denilerek arazi ayrılınca, uzun bir süre ne camiye, ne de alışveriş merkezine onay çıkmamıştı. O günler için Atalay, "Geldi ve geçti, gündeme getirmek istemem" dedi.
HaberTürk