30 / 04 / 2024

Levent Çarşı Pazar'da 10 yıl kiraya zam yok!

Levent Çarşı Pazar'da 10 yıl kiraya zam yok!

Turyap Metro istasyonunun altında kurduğu Çarşı Pazar'daki kiracılarına 10 yıl boyunca zam yapmayacağını açıkladı. Dükkanların metrekaresi 150 dolardan başlayan fiyatlarla kiralanıyor



Turyap Metro istasyonunun altında kurduğu Çarşı Pazar'daki kiracılarına 10 yıl boyunca zam yapmayacağını açıkladı. Dükkanların metrekaresi 150 dolardan başlayan fiyatlarla kiralanıyor. Emlak zinciri Turyap, Levent Metro İstasyonu'nun altında Çarşı Pazar'ı kurdu. Metrocity, Levent Plaza, Eria Tower, Özdilek ve Kanyon AVM'lerin geçiş noktaları olan koridorda ünlü-ünsüz mağazaların yer alacağı  Çarşı Pazar'da dükkan ve mağazalar 10 yıl süreyle kiralanacak. 10 yıl boyunca kiraya zam yapılmayacak, takip eden yıllarda da gayrimenkuller kullanıcısına opsiyonlanacak. 2 metrekareden 50 metrekareye kadar değişen büyüklüklerdeki alanların metrekaresi 150 dolardan başlayan fiyatlarla kiralanıyor

110 mağaza olacak

Ağustos sonuna kadar kiralama süreci devam edecek. Sonra bu firmalardan çarşı için en uygunları tespit edilip mağaza karması oluşturulacak. Eylül ayında mağazalar iç dekorasyonlarını tamamlayacaklar. Proje, aynı ayın sonunda hayata geçirilecek. Proje tamamlandığında 12 giriş-çıkış noktasıyla çoğunluğu beyaz yakalı 150 bin insan sirkülasyonu bekleniyor. Mağazaların konsepti, İstiklal Caddesi, Beyoğlu Balık Pazarı, Mısır Çarşısı şeklinde belirlenen, 4000 metrekarelik alan doyasıya alışveriş zevki yaşatacak.

Simitçi Baba bin 500 dolara yer kiraladı

Önceden Kanyon AVM'nin girişinde 2.5 metrekarelik alanda günde 1500 simit satan Simitçi Baba, Çarşı Pazar'da 5000 simit satacağı öngörüsüyle yer kiralayan ilk kiracı oldu. Ender Saraç sağlıklı ürünlere yönelik bir kafe, Sunay Akın oyuncak müzesi için kiralama yapıldı. Geçtiğimiz yıl ihaleye çıkarılan metro istasyonlarının metrekaresi 2 bin dolara varan rakamlarla kiralanmıştı. 250 USD ile başlayan açık artırma sonunda 22 istasyondaki tüm yerler kiralanmıştı. İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, Akbank ve Citibank'ın ATM'leri dışında Fornetti, Kahve Dünyası, Smartcube, Pratik Nokta, Metro Stop, Flormar, Rebul Eczanesi ve Oklava metro istosyanlarında bu şekilde yer alabildiler.

Yerin üstü el yakıyor

Öte yandan yer üstündeki çarşı ve alışveriş caddelerinde dükkan bulmak neredeyse imkansızlaştı. 64 caddesinde 3000'den fazla dükkan bulunan, 45.000 metrekarelik kapalı alana sahip Kapalıçarşı'da ise rayiçler USD üzerinden hesaplanıyor. Günde ortalama 250 bin ile 400 bin arası kişi tarafından ziyaret edilen Kapalıçarşı'da10 metrekareden 60 metrekareye kadar farklı büyüklükteki dükkanların kiraları, 5 bin dolardan başlayıp, 10 bin doların üzerine çıkıyor.

Selma Şenol/Bugün


Geri Dön