Ulaşım

Levent Hisarüstü metro hattı ne zaman açılacak?

Levent-Hisarüstü metro hattı kapsamında test sürüşü yapıldı. 29 Ekim 2014 tarihinde resmi olarak hizmete açılması planlanan Levent-Hisarüstü metro hattının katlarında aldığımız bilgilere göre çalışmalar devam ediyor

Levent-Hisarüstü metrosunun test sürüşü gerçekleşti. 3 bin 250 metre uzunluğa sahip olacak metro hattında tek tünel bulunacak. Aldığımız bilgilere göre Levent Hisarüstü metro hattının katlarında henüz çalışmalar devam ediyor. 


Levent-Hisarüstü metro hattının yüzden derinliği 25 metre olarak belirlendi. Levent-Hisarüstü metro hattının 29 Ekim 2014 tarihinde sürüşlerine resmi olarak başlaması planlanıyor. 


Levent-Hisarüstü metro hattında 5 istasyon yer alacak. Levent-Hisarüstü metro hattı istasyonları:

Levent, 

Uygulama Oteli, 

Etiler 1, 

Etiler 2 ve 

Hisarüstü istasyonları olacak.


5 dakikada yolculuğun tamamlanacağı Levent-Hisarüstü metro hattı ile Hisarüstü'nden Levent'e gelecek olan yolcular buradan yaya tünelleriyle ana hat üzerinden Levent istasyonuna geçerek seyahat edebilecek. 


Levent-Hisarüstü metro hattı ile yolcu yoğunluğu arttığı saatlerde de 4 dakikada bir seferler yapılacak ve günde tek yönde 5 ila 10 bin yolcu taşınacak. Levent-Hisarüstü metro hattının bir füniküler eklentisiyle de Boğaz kıyısına uzatılması hedefleniyor. Bu sayede yoğun saatlerde Boğaz sakinleri de metro hattıyla kısa sürede ulaşım sağlayacak. 


Levent-Hisarüstü metro hattına eklenti yapılacak füniküler hattı 730 metro olacak. Sahildeki istasyon ise Aşiyan'da yer alacak. Aşiyan istasyonu ile Hisarüstü istasyonu arasında 105 metre yükseklik farkı bulunacak. 


Alarko-Makyol Ortak Girişimi ile yapılan Levent-Hisarüstü metro hattına eklenti yapılacak füniküler hattı ile seyahat 3 dakika sürecek. Bu sistem Taksim Kabataş füniküler hattından daha uzun olacak. 


* 7 yıl önce hizmete giren Taksim Kabataş füniküler hattı tek yönde ortalama 195 sefer yapıyor ve 30 bin yolcu taşıyor. 


Levent Hisarüst metro hattı haberleri için tıklayınız


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com