Yeni Şirketler

Levent İETT`nin parasını ödemedi Seyrantepe`de yeniden hortladı

Levent İETT'nin 21 Mart 2007'de gerçekleştirilen ihalesinde KDV dahil 832 milyon dolar teklif ederek ihaleyi kazanan, geçen 1 yıllık sürede çeşitli bahanelerle parayı ödemeyen Dubai Şeyhi El Maktum Seyrantepe'de yeniden hortladı.

TOKİ'nin iştiraki Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından dün gerçekleştirilen ihaleye 9 şirket katıldı. Teknik Yapı, Kervan İnşaat, Limitless, Albayrak, Ağaoğlu, Gül Yapı, Makro-Global Yatırım-Pera GYO, Torunlar Yapı ve Artaş kapalı zarf ile teklif verdi. İhalede favori olarak gösterilenlerden ABD'li Morgan Stanley'in ortak olduğu Multi Turkmall ise, evrakları yetiştiremedi.

İhalede en yüksek hasılat teklifi 450 milyon YTL ile EL Maktum'un şirketi Limitless'den geldi. En yüksek idare payı 105 milyon YTL ile Ağaoğlu Grubu tarafından yapıldı. En yüksek oran ise yüzde 40 ile Torunlar Yapı'ya ait.

Şimdi 9 şirket önümüzdeki günlerde pazarlığa çağrılacak. Açık artırma 262 milyon YTL toplam hasılat, yüzde 40 hasılat ve 105 milyon YTL'den Emlak Konut GYO payı üzerinden yapılacak. Emlak Konut GYO yönetimi ihalede yaklaşık 200 milyon YTL hasılat bekliyor.

İstanbul'un ilk home-ofisi inşa edilecek

TOKİ'nin İstanbul'daki trafik sorununa alternatif olarak geliştirdiği home-ofis projelerinden ilkinin inşa edileceği Seyrantepe'deki arsa 46 bin metrekare alanlı. 92 bin metrekare inşaat izni bulunan arsanın net alanı 29 bin 640 metrekare. Arazinin üzerine inşa edilecek gökdelende yükseklik sınırı bulunmuyor.

El maktum'un şirketi Limitless ihaleye katılmak için 9 milyon YTL geçici teminat yatırdı. İhaleyi kazanırsa, teklif ettiği rakamın yüzde 20'si oranında parayı Emlak Konut GYO'nun hesabına yatıracak.

El Maktum'un şirketi Limitless 450 milyon YTL ciroya yüzde 20 idare payı teklif etti. Yani teklifinin toplamı 90 milyon YTL. Pazarlığa katılabilmesi için idare payı teklifini 180 milyon YTL'ye çıkarması gerekiyor.

TEBERNÜŞ KİREÇCİ