27 / 06 / 2024

Lexus tamamen elektrikli RZ 450e satışa çıktı! Sıfır araç alacaklar Lexus RZ 450e'nin fiyatına bakın!

Lexus tamamen elektrikli RZ 450e satışa çıktı! Sıfır araç alacaklar Lexus RZ 450e'nin fiyatına bakın!

Lexus, tamamen elektrikli RZ 450e'yi Türkiye'de satışa çıkardı ve aracın fiyatı belli oldu. Peki Lexus RZ 450e'nin fiyatı ne kadar? İşte ayrıntılar...



Premium otomobil üreticisi Lexus tarafından, tamamen elektrikli yeni D/E-SUV modeli RZ 450e'nin Türkiye'de satışa sunulduğu açıklandı. 

Şirketten yapılan açıklamada, Lexus elektrikli araçlar için özel olarak geliştirilen platformun getirdiği tüm avantajlardan faydalanarak etkileyici bir SUV oluşturdu. "Lexus Sürüş İmzası", RZ modelinde elektrikli araç platformlarına taşındı ve markanın sürüş deneyimi, yüksek performans ve kaliteyle buluşturdu. 

Markanın baştan aşağıya elektrikli şekilde tasarlanan ilk aracı RZ 450e, "exclusive" donanım seviyesinde satışa sunuldu. 

Lexus tamamen elektrikli RZ 450e satışa çıktı! Sıfır araç alacaklar Lexus RZ 450e nin fiyatına bakın!

Lexus'un yüzde 100 elektrikli modeli RZ, markanın elektrifikasyon deneyiminden faydalanarak verimliliğini ve performansını yansıtıyor. RZ 450e, 71,4 kilovatt (kW) çıkışa sahip bir lityum iyon bataryaya sahio. Kabinin altında platformun bir parçası olarak konumlandırılan batarya, aracın ağırlık merkezinin de aşağıya çekilmesine imkan sunuyor. Lexus'un batarya yönetim teknolojilerindeki deneyimi sayesinde RZ'nin bataryası, 10 yıllık kullanımdan sonra kapasitesinin yüzde 90'ından fazlasını koruyabilme özelliğinde. 

Lexus RZ 450e, tek şarjla ortalama 400 kilometrelik bir sürüş menzili sağlarken, DC hızlı şarj sistemi ile yüzde 80 kapasiteye yaklaşık 30 dakikada şarj ile erişiyor. Optimize edilmiş araç ağırlığı, batarya gücü ve performans gibi temel faktörlere odaklanılması sebebiyle RZ'nin 100 kilometrede 16,8 kWh enerji tüketimi elde edilmesi sağlanıyor.

Lexus, tam elektrikli modelinde, heyecan verici ve sezgisel sürüş tecrübesinden de ödün vermedi ve RZ'nin elektrik motorları önde 150 kW ve arkada 80 kW olmak üzere kombine şekilde 230 kW (313 HP) güç üretimine sahip şekilde tasarlandı. 

Ön ve arkaya konumlandırılan motorlarla "DIRECT4 Akıllı Dört Çeker Sistemi"ne sahip RZ, dört tekerlek arasında güç dağılımını otomatik şekilde kesintisiz olarak yapıyor. 

Lexus tamamen elektrikli RZ 450e satışa çıktı! Sıfır araç alacaklar Lexus RZ 450e nin fiyatına bakın!

Lexus, yeni RZ modelinde tam elektrikli araçların getirdiği tasarım özgürlüğünü kullanarak konvansiyonel araçlardan farklı görünüme sahip bir model oluşturdu. Aracın dinamik performansını yansıtacak tasarımıyla RZ'nin ön kısmı, tam elektrikli bir araç olduğunu vurgulayacak şekilde tasarlandı. İçten yanmalı motor olmamasıyla kaput daha alçak konumlandırılırken, daha az hava girişi kullanıldı ve Lexus modellerinin karakteristik bir özelliği olan "spindle" ön panjur, RZ modeli ile evrimleşerek üç boyutlu şekilde aracın tüm gövdesine uygulandı. 2,850 milimetrelik (mm) uzun aks aralığı da, düşük ağırlık merkezinin ve ağırlık dengesinin vurgulanmasına imkan sağlıyor. 4,805 mm uzunluğa sahip RZ'nin genişliği 1,895 mm ve yüksekliği 1,635 mm olarak üretildi. 

RZ'nin bölünmüş arka spoyler'ı aracın geniş duruşuna gönderme yaparken, RZ'nin dengeli performansına da katkıda bulundu. Aracın genişliği boyunca uzanan şerit ışıklandırma da, yeni Lexus tasarımının farklı özelliklerinden oldu. 

RZ’nin kabini ise "Tazuna" konseptinin evrimleşmesiyle tasarlandı ve bu şekilde sürüş pozisyonu, göstergeler, kontroller ve multimedya sistemi hassasiyetle yerleştirildi. Adını binicinin atın dizginlerini küçük hareketlerle kontrol etmesi anlamı taşıyan Japonca bir kelimeden alan Tazuna kokpit, sürücü ile araç arasında sezgisel bir iletişim kurulmasına imkan veriyor. 

Lexus tamamen elektrikli RZ 450e satışa çıktı! Sıfır araç alacaklar Lexus RZ 450e nin fiyatına bakın!

Üst düzey teknolojilerle donatılan RZ 450e modelinde 13 hoparlörlü "Mark Levinson Premium Ses Sistemi", 14 inç dokunmatik multimedya ekranı, 7 inç renkli çoklu bilgi ekranı, yüksek çözünürlüklü dijital hız göstergesi, panoramik görüş ekranı, ön cama yansıyan renkli gösterge ekranı, kablosuz şarj ünitesi, sesli asistan ve premium navigasyon standart şekilde yer alıyor. 

Konfor özellikleri arasında ise 8 yönlü elektrikli ayarlanabilir ön koltuklar, ısıtmalı direksiyon, ısıtmalı/havalandırmalı ön koltuklar, ısıtmalı arka koltuklar, "nanoe" teknolojili elektronik klima ve karartılabilir panoramik cam tavan bulunuyor. 

Lexus, tamamen elektrikli yeni D/E-SUV modeli RZ 450e'yi 3 milyon 950 bin TL fiyatla Türkiye'de satışa sundu. 

İnşaat sektöründeki ara elaman sıkıntısı projeleri geciktiriyor! Aylık 150 bin TL'ye eleman bulunamıyor!

Ümraniye'deki 2+1 konut fiyatı Londra ile yarışıyor: Hala 'konutta fırsat' diyenler var!

Konut satışları düşüyor! Ev alamayan evini yeniliyor!


Geri Dön