02 / 05 / 2024

Libya'da birçok projeyi Türk sigorta şirketleri sigortaladı!

Libya'da birçok projeyi Türk sigorta şirketleri sigortaladı!

Türk müteahhitlerinin Libya'da üstlendiği 16 milyar dolarlık projelerin yarısına yakınını Tük sigorta şirketleri sigortaladı. Şirketler arasında ağırlığı ise, Mapfre Genel Sigorta ile Aviva Sigorta çekiyor



Mapfre Genel'in inşaat ve mühendislik sigortası olmak üzere toplam 1,8 milyar dolarlık teminatı bulunurken; Aviva Sigorta ise başka şirketlerle ortaklaşa 6 adet inşaat projesini sigortaladı. Toplam verdiği teminat ise 2,5 ila 10 milyon dolar arasında değişiyor. Ayrıca Anadolu Sigorta ile Yapı Kredi Sigorta'nın da Libya'daki inşaat projelerinde sigorta teminatları bulunuyor. Libya'da Türk şirketlerinin verdiği teminatın 5 milyar doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Öte yandan, Libya'daki olaylar, sigorta şirketlerinde "hasar ödenir mi, ödenmez mi" çelişkisi de yarattı. Konu hakkında Mapfre Genel Sigorta Genel Müdürü Serdar Gül, şu açıklamayı yaptı:

"Hasarın ödenip, ödenmeme konusu şu sıralar tüm dünyada sigortacılar arasında görüşülüp, tartışılıyor. İlk patlak verdiğinde bu olayların bir halk hareketi mi, yoksa iç savaş mı olduğu tartışmaları devam ediyor. Bu tanımlardan ilki münferit bir olayken, diğeri tüm düzenin değiştirilmesi için yapılan genel hareket olarak algılanmakta. Sigortacılar bunlardan ilkini teminat altına alabiliyor. Ancak savaş, iç savaş ve ayaklanma gibi hareketler sigortacıların teminat verebildiği olaylar değil."

Ekonomist


Geri Dön