02 / 05 / 2024

Libya'da Tajura Merkez Okulu'nu Türk inşaatçılar yapıyor!

Libya'da Tajura Merkez Okulu'nu Türk inşaatçılar yapıyor!

Libyanın başkenti Trablusta bulunan tarihi Tajura Merkez Okulunun onarım ve restorasyonu Türk inşaat firması Summa tarafından yapılmaya başlandı



Türkiye, Libyada Kaddafi rejimini sona erdiren çatışmaların ardından yaraların sarılması konusunda verdiği sözleri yerine getirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda bölgede uzun yıllardır faaliyet gösteren Summa İnşaat, İtalyanlar tarafından 1930 yılında inşa edilen ve 30 yıldan bu yana kullanılmayan binayı aslına uygun olarak restore edip, onardıktan sonra modern bir eğitim merkezine dönüştürecek.

Firmanın onarım çalışmalarına başlaması dolayısıyla Tajura semtinde düzenlenen resepsiyona Libyanın yeni  Ankara  Büyükelçisi Abdülrezzak Muhtar Abdülkadir, Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Tajura Sorumlusu Muhammed El Situri ve Summa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selim Bora katıldı.

Burada bir konuşma yapan Summa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bora, Libyada uzun yıllardır faaliyet gösterdiklerini belirterek, daha önce Trablusta 5 yıldızlı bir otelin yenilenmesini de yaptıklarını ifade etti.

Bugüne kadar yaklaşık 90 milyon dolarlık bir proje yatırımı yaptıklarını belirten Bora, yatırımlara Libyadaki karışıklar dolayısıyla bir süre ara verdiklerini ancak yavaş yavaş projelere yeniden başladıklarını kaydetti.

Bora, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın talimatı ve Sayın Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın takibiyle Türk firmaları burada sponsorluk kapsamında pek çok işi başlatacak. Herkes şantiyelerinin bulunduğu yerlere yakın projeleri bir bakıma bağış olarak üstlendi. Biz de bunun ilk örneğini gerçekleştirdik. Libya için hayırlı olsun."

Libyanın Ankara Büyükelçisi Abdülrezzak Muhtar Abdülkadir de Türkiye ile Libyanın ilişkilerinin çok uzun yıllara dayandığını belirterek, Türk firmalarının ülkenin imarına verdiği katkılarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından Büyükelçi Abdülkadir ve Bora, üzerinde Türkiye ve Libya bayraklarının bulunduğu pastayı keserek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

AA


Geri Dön