06 / 05 / 2024

Limak, ABD ve Fransa'da otel alarak uluslararası olacak!

Limak, ABD ve Fransa'da otel alarak uluslararası olacak!

İnşaat sektörünün önde gelen gruplarından biri olan, ancak 8 oteliyle turizm sektörünün de iddialı oyuncuları arasında yer alan Limak, yurtdışında da büyüme planları yapıyor



 

Halen 8 oteli ile turizm sektöründe faaliyet gösteren Limak Grubu, 3 otel açılışına daha hazırlanırken yurtdışında da arayışa girdi. Hedefimiz uluslararası bir otel zinciri olmak diyen Limak Hotels Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu, Balkanların yanı sıra New York ve Güney Fransada otel görüşmeleri yaptıklarını açıkladı.

Bir yandan Türkiyede 3 açılış daha yaparak sahip olduğu otel sayısını 11e çıkarmaya hazırlanan Limak, uluslararası bir zincir olabilmek için Balkanların yanı sıra ABD ve Güney Fransada otel arayışına girdi.

5 yılda yüzde 35 büyüdü

Turizm sektöründeki gelişmeler ve grubunun turizm sektörüne ilişkin sorularımızı yanıtlayan Limak Hotels Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu, şu bilgileri verdi: Limak, turizm sektöründe 16 yıllık deneyime sahip. Limak Hotelsin bünyesinde Antalyada halen tümü 5 yıldızlı Arcadia (Belek), Limra (Kemer), Atlantis (Belek), Lara (Lara) otellerinin yanı sıra Ankarada Ambassadore Boutique Hotel, İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanında ISG Airport Hotel bulunuyor. Bu otellerimiz 12 ay açık ve ağırlıklı olarak Almanya, Hollanda, Belçika olmak üzere 42 ülkeden misafir ağırlıyoruz. 65 milyon Euroluk ciromuzla Limak Grubunda yüzde 7lik bir payımız var. Grubumuzun lokomotifi turizm değil ama bu alanda büyüme planları var.

Kavacık ve Yalovaya otel

Bunların yanı sıra İstanbul Kavacıkda Eurasia Luxury Hoteli, Yalovada da Türkiyenin ilk müze oteli olarak Limak Thermal Boutique Hoteli açtıklarını hatırlatan Kavaloğlu, sözlerine şöyle devam etti: Son 5 yılda yüzde 35 büyüyerek, Türkiyenin en hızlı büyüyen lüks otel zincirlerinden biri olduk. 8 otelimiz ve 6 bin yatak kapasitemiz var. 2009de 1650 kişi olan çalışan sayımız 2011de 2 bine ulaştı. Bu yaz sezonunu yüzde 97 gibi yüksek bir doluluk oranı ile geçiriyoruz. Bir yandan da büyümemizi yeni yatırımlarla sürdürme planları yapıyoruz.

Yakın döneme ilişkin planları arasında Kavacıktaki Limet Eurasianın resmi açılışını yapmanın yanı sıra Kıbrıs ve Tarsus otellerini de devreye almak olduğunu söyleyen Kavaloğlu, Kuzey Kıbrısın Bafra bölgesinde 5 yıldızlı Babylon Deluxe Hotel ve Dynasty Convention Centerın açılışını yapacaklarını açıkladı. Kavaloğlu, ayrıca Mersin Tarsusta 18 delikli golf sahası olan 5 yıldızlı ve 4 yıldızlı yan yana iki otelden oluşacak, toplamda 3 otel açma hazırlığı yaptıklarını anlattı.

New Yorkta 3 görüşme

Yatırımlara Limak Holding ve Limak Yatırımın faaliyet gösterdiği ülkelerde otel açarak devam etmek istediklerini belirten Kavaloğlu, halen Balkanlar, Güney Fransa ve ABDde de otel görüşmeleri yaptıklarını söyledi. Kavaloğlu, New Yorkta ilgilendikleri 3 otel olduğunu, hatta sıfırdan yeni otel yapmak gibi bir teklif de aldıklarını vurguladı.

3 ve 4 yıldızlı oteller her şey dahilden çıksın

Kaçak alkolden kaynaklanan zehirlenme olaylarıyla ilgili bir soruyu yanıtlarken, 3 ve 4 yıldızlı otellerin her şey dahil sisteminden çıkarılması önerisini paylaşan Kaan Kavaloğlu, bunu şöyle açıkladı: Türkiyedeki turizmin kalitesi için bu yapılmalı. 3-4 yıldızlı otelleri her şey-dahil sisteminin dışına çıkaralım derken, bu otelleri batıralım demiyorum. Onlara da fırsat yaratmak için öneride bulunuyorum. Bu tesislerde, yarım pansiyon, tam pansiyon, sadece yemek sırasında içki dahil gibi sistemler uygulanabilir. Çünkü 5 yıldızlı oteller fiyat düşürmeye başlayınca, bu otellerin durumu vahim bir hal alıyor.

İşkur kursuyla 200 aşçı yetiştirdi

Kaan Kavaloğlu, çevreci ve sosyal pekçok uygulamayla sektörün farklı yönlerden de gelişmesi için çaba harcadıklarını anlatırken, bunlara örnek olarak Antalya Serikde kurdukları hatıra ormanını ve İşkurla yaptıkları işbirliğini gösterdi. Limak Limranın şefi Ali Rıza Dölkeleş ve ekibinin yemeklerini tattırırken, bugüne kadar sektöre 200 aşçı yetiştirdiklerini anlatan Kavaloğlu, şu bilgileri verdi: İşkur ile birlikte iş garantili aşçı yardımcıslığı meslek kursları açıyoruz. Bugüne kadar eğitim alan 200 kişinin 50 kadarını biz işe aldık, diğerlerini de sektöre kazandırdık. Önümüzdeki dönemde de housekeeping (oda görevlisi) ve bar elemanı için de meslek kursları açmayı planlıyoruz.

Nilgün Karataş / HÜRRİYET

 


Geri Dön