Eğitim

Limak, Büyük Otel'in restorasyonunu yapıyor!

Limak Hotels'in Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu hem turizm sektörünü hem de Limak'ın yeni turizm projelerini anlattı

Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak Şirketler Grubu'nun bünyesinde bulunan Limak Hotels'in Genel Koordinatörü Kaan Kavaloğlu ile hem turizm sektörünün hem de Limak'ın yeni turizm projelerini konuştuk

Limak International Hotels grubu konaklama alanında son zamanda yatırımlarını arttırdı. Grubun koordinatörü olarak nasıl bir vizyon belirlediniz?

Evet son yıllarda yatırımlara ağırlık verdik. İstanbul Kavacık'ta kendi arazimiz üzerinde 5 yıldızlı bir otel inşaatımız tamamlanmak üzere. Eylül ayında açacağız. Avrasya'daki ilk 5 yıldızlı otel. O bölgenin tek ormanı bizim yanıbaşımızda. Orman manzaralı otel her yere çok yakın. Tamamen iş dünyasını hedefliyoruz. 206 odalı. Yalova Termal'de de süren bir yatırımımız var. Atatürk'ün isteği üzerine inşa edilen Büyük Otel ve Büyük Gazino'nun restorasyonunu üstlendik. Gazi Üniversitesi ile çalışmaları birlikte yürütüyoruz... 10 milyon dolarlık yatırım yaptık. Sadece 48 odası var. Türkiyenin ilk termal butik oteli olacak. Bundan sonra Yalova'da bir de Atatürk müzesi açmak istiyoruz. Limak otellerinin çağrı merkezine Atatürk'ün doğum yılını numara olarak seçtik. Numaramız 444 1883. Bir de Tarsus'ta inşaat izinleri alınan 4 ve 5 yıldızlı iki otel ve golf sahası projemiz var. Biz yatırımdan işletmeye kadar her şeyi kendimiz yapan bir grubuz. Kazandığımızı ülke içinde yeniden turizme yatırıyoruz. Bir sürü yurtdışı yatırım teklifi almamıza karşın yurtiçinde kalmakta kararlıyız.
Cumhuriyet/Özlem Yüzak