29 / 04 / 2024

Limak Çimento 14-15-16 Şubat'ta talep toplayacak!

Limak Çimento 14-15-16 Şubat'ta talep toplayacak!

Limak Şirketler Grubu’nun iştiraki Limak Doğu Anadolu Çimento'nun açıklanan halka arzında 14-15-16 Şubat 2024 tarihlerinde talep alınacağı açıklandı.



Yapılan açıklamada firma paylarının halka arzı için 8 Şubat 2024 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) onay alınmıştı. 

Bu süreçte, Şirket'in 386 milyon 179 bin 700 Türk Lirası olan sermayesinin 516 milyon 179 bin 700 Türk Lirası'na artırımı sırasında oluşan 130 milyon TL'lik pay ile Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ’nin mevcut ortağı Limak Çimento Sanayi ve Ticaret AŞ’nin sahip olduğu 25 milyon 930 bin TL nominal değerli (B) grubu pay olmak üzere toplam 155 milyon 930 bin TL pay ile halka arza konu edileceği belirtildi.

ŞİRKET BORSADA İŞLEM GÖRECEK

Şirketin sermaye yükseltmesi işe ilgili olarak ortak satışı kapsamında yapılacak olan halka arzında, pay başına satış fiyatı 16,20 Türk Lirası olarak ifade edilirken, halka arz sonrası şirketin sermayesinin yaklaşık yüzde 30’una karşılık gelen kısmı borsada işlem görmeye başlayacağı açıklandı.

Borsa İstanbul'da, Yıldız Pazar’da "LMKDC" kodu ile işlem görecek şirket paylarının halka arzında konsorsiyum liderliğini Halk Yatırım yürütecek.

Limak Çimento 14-15-16 Şubat ta talep toplayacak!

DOĞU VE GÜNEYDOĞU'DA SATIŞLARINI ARTTIRMAYI AMAÇLIYOR

patronlardunyasi.com'da yer alan habere göre; Nüfusu ve yüz ölçümüyle Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en büyük şehri Şanlıurfa’da kurulu olan Limak Doğu Anadolu Çimento’ya ait Şanlıurfa fabrikası, 875 bin metrekare açık alanıyla yılda yaklaşık 2,2 milyon ton çimento ve 1,5 milyon ton klinker üretim kapasitesine sahip. Şirket, halka arzdan sağlanacak gelirin tamamını büyümesinde kullanarak Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde satışlarını yükseltmeyi istiyor.

Borsa İstanbul’da tarihi zirvesine yüzde 30’dan uzak olan hisseler! İşte BIST 100’ün o şirketleri 

Borsa tarihi rekorunu kırdı, dolar zirvesine yaklaşamadı

Borsa İstanbul’da 4. çeyrek bilanço tarihleri açıklandı. İşte Bist 100’de 2024 bilanço tarihleri…

BIST 100 endeksi yeni rekor seviyeyi gördü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön