Genel

Limak İnşaat, Kahire Havalimanı'nı yenilemeye başlıyor!

Limak İnşaat tarafından gerçekleştirilecek Kahire Uluslararası Havaalanının yenilenmesi ve yolcu kapasitesinin artırılmasına ilişkin projenin imzaları atıldı

Limak İnşaat tarafından gerçekleştirilecek Kahire Uluslararası Havaalanının yenilenmesi ve yolcu kapasitesinin artırılmasına
 ilişkin projenin imzaları atıldı.

Limak İnşaattan yapılan açıklamaya göre, Limak İnşaatın üstlendiği Kahire Uluslararası Havalimanı TB2 Terminali Projesinde inşaat için geri sayım başladı. Limak İnşaat tarafından gerçekleştirilecek Kahire Uluslararası Havaalanının yenilenmesi ve yolcu kapasitesinin artırılmasına ilişkin projenin imzaları düzenlenen törenle atıldı.

Limak İnşaat – GMR ortak girişiminin 387 milyon dolar tutarındaki teklifle ihalesini kazandığı proje; gerçekleştirilecek yenileme ve ilave yatırım çalışmaları sonucunda Kahire Uluslararası Havalimanı TB2 Terminalinin yıllık yolcu kapasitesinin 3,5 milyondan 7,5 milyona yükseltilmesini kapsıyor.

Kahire Uluslararası Havalimanı pistlerinin Airbus 380 tipi dev yolcu uçaklarına hizmet verilebilecek şekilde büyütülmesini de içeren proje; yaklaşık 340 bin metrekarelik alanda apron, taksi yolu ve bağlantı yollarının yapımını, mevcut terminal binasına entegre edilecek yeni terminal binası ile otel ve yeni bir iskele bloku inşasını kapsıyor.

Proje kapsamında, yaklaşık 168 bin metrekarelik kapalı alan inşaatının gerçekleştirilmesinin yanı sıra saatte 4 bin 400 bagaj kapasiteli bagaj elleçleme sistemi gibi ürün sistemlerinin temini de yer alıyor.

"MISIR'IN AYDINLIK GELECEĞİNE GÜVEN DUYUYORUZ"

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sezai Bacaksız, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye ve yurt dışında 35 yıldır pek çok önemli projeyi gerçekleştirdiklerini belirterek, "Dost ve kardeş Mısır halkının gelişim ve refahına katkıda bulunacağımız için mutluyuz. Mısırın aydınlık geleceğine büyük güven duyuyoruz. Bu ilk projemize yenilerini eklemeyi arzuluyoruz" ifadesini kullandı.

Limak Holding İcra Kurulu Üyesi ve Limak İnşaat Genel Müdürü Feyiz Genç de tamamlandığında Kahirenin dünyaya açılan kapısının yolcu kapasitesini iki kattan fazla artıracak projenin, Mısır ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Limak Şirketler Grubu olarak uluslararası ortaklıklar ile yapımını üstlendiğimiz ve işletmesini yürüttüğümüz İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havaalanı ve Kosova Priştine Adem Jashari Uluslararası Havaalanı projelerinin ardından bu alandaki üçüncü büyük adımımız Kahire Uluslararası Havalimanı projesi olacaktır. Türkiye; Mısır işbirliğinde hayata geçirilen bu proje, bir teknoloji ve prestij projesi olmasının yanı sıra Mısırdaki yeniden yapılanma sürecinde uluslararası mahiyette gerçekleştirilecek ilk mega proje
 olması itibariyle de büyük önem arz etmektedir. Bu proje ile Limak İnşaat olarak tecrübemiz ve kalite odaklı performansımızı dost ve kardeş Mısırın başkentinde de gösterme fırsatı bulacağız. İnşaatı 3 yıl içinde tamamlayacağız. Ardından bir yıl boyunca, inşa ettiğimiz tesislerin işletme, bakım ve onarımını üstleneceğiz. Ayrıca İdare olarak Cairo Airport Companynin talep etmesi halinde bir yıl daha bu işleri sürdürme hakkımız bulunuyor."

AA