Sektörel

Limak, Kolin ve Cengiz İnşaat Uludağ ve Çamlıbel Elektrik için kredi sağladı

Limak, Kolin ve Cengiz İnşaat ortaklığı Uludağ ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım Bölgeleri´nin devralınması için toplam 1.23 milyar dolarlık kredi sağladı

Limak CEO´su Murat Dedeoğlu´nun Reuters´a verdiği bilgilere göre, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, TSKB ve Vakıfbank´ın oluşturduğu 5´li konsorsiyum 2 yılı geri ödemesiz 12 yıl vadeli krediyi sağladı.
İki bölge için de devralma sözleşmesinin bugün imzalanacağını belirten Dedeoğlu, "Yüzde 20´si peşin, geri kalan bölümün ise 4 eşit taksitte ödenmesi seçeneğini tercih ettik. Böylece ilk taksit olan 240 milyon dolarlık bölümü  ödeyeceğiz. Sonraki taksitler için de Libor + 2.5´lik faiz uygulanacak" dedi. İhalenin düzenlendiği dönemde Uludağ ve Çamlıbel Elektrik Dağıtım bölgelerindeki elektrik tüketiminin toplam 13 milyar kWh´a ulaştığını ifade eden Dedeoğlu, devlete yapılacak ödemenin 1.2 milyar dolara yaklaştığını ifade etti.

Rekabet´ten şartlı onay
Bu arada, Limak, Kolin ve Cengiz İnşaat´ın Çamlıbel ve Uludağ Enerji Dağıtım´ının işletme hakkını almasına Rekabet Kurulu şartlı onay verdi. Buna göre 1 yıl içinde ya Cengiz İnşaat ortaklıktan ayrılmalı ya da Kolin, Limak Yatırım Enerji ve Cengiz Holding´in elektrik dağıtımı faaliyetlerinin birleştirilmesi gerekiyor.
Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, kararın yanlış olduğunu ancak uygulamak zorunda olduklarını belirterek, "Meram Elektrik´teki Cengiz´in hisselerini devralacağız. Sorun kalmayacak" dedi.
Milliyet