12 / 05 / 2024

Limak, yurtdışındaki havaalanı ihalelerine yöneldi

Limak, yurtdışındaki havaalanı ihalelerine yöneldi

İstanbul Sabiha Gökçen (ÎSG) Havalimanı'nın 20 yıllık işletmesini 2.3 milyar Euro bedelle alan Limak Holding, İSG'deki yeni terminal inşaatlarının ardından yurtdışındaki havaalanı ihalelerine yöneldi



Kosova Priştina Havaalanı ihalesi için yeterlik alan Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru özdemir, Medine, Sochi, Şam ve Suriye'deki diğer havaalanı ihaleleriyle de ilgilendiklerini söyledi. Yap-işlet-devret yöntemiyle yapılacak Kosova-Priştina Havaalanı ihalesinde yeterlik aldıklarını vurgulayarak, Kosova, Makedonya gibi ülkelerle, Türklerin yoğun yaşadığı yerler olduğu için ilgilendiklerini söyledi.

EN HIZLI BÜYÜYEN SABİHA GÖKÇEN
özdemir, yeni dış hatlar terminalini geçen ay devreye soktukları Sabiha Gökçen'in bu sene Türkiye'de en hızlı büyüyen havaalanı olduğunu belirtti. Geçen yıl 4.9 milyon olan yıllık yolcu sayısının bu yıl 6.2 milyon kişiye ulaştığını kaydeden özdemir, yeni dış hatlar terminalinin devreye girmesi ve dış hat uçuşu yapan şirketler arasına Türk Hava Yolları'nın da dahil olmasıyla önümüzdeki yıl büyüme hızının artacağını söyledi.
Gazete Habertürk


Geri Dön