15 / 05 / 2024

Limak'ın Atatürk Orman Çiftliği'ndeki rezidans ve ticaret projesine yargıdan ret!

Limak'ın Atatürk Orman Çiftliği'ndeki rezidans ve ticaret projesine yargıdan ret!

Limak'ın AOÇ'de inşa etmek istediği rezidans ve ticaret projesine olanak sağlayacak imar planı değişikliği mahkeme kararıyla durduruldu. İşte ayrıntılar...



Limak Holding tarafından Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde yapılmak istenen rezidans ve ticaret merkezi ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. 

Limak Holding'in AOÇ'deki rezidans ve ticaret projesi için olanak sağlayacak imar planı değişikliği mahkeme kararıyla durduruldu.

Limak ın Atatürk Orman Çiftliği ndeki rezidans ve ticaret projesine yargıdan ret!

KısaDalga'dan Tezcan Karakuş Candan'ın aktardığına göre; Atatürk Orman Çiftliği alanlarında Limak Holding’in rezidans ve ticaret merkezi inşa edilmesiyle ilgili Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan plan değişikliğinde yargı tarafından son nokta konuldu. 

Mimarlar Odası  Ankara  Şubesi’nin önceki dönem yönetim kurulu tarafından açılan davada Limak Holding’in Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde yapacağı rezidans ve ticaret merkezine olanak sağlayacak imar planı değişikliği, Ankara 7.İdare Mahkemesi tarafından Nisan 2023'te iptal edilmişti. 

Atatürk Orman Çiftliği alanlarının doğal yapısını ve bütünlüğünü bozacağının, alanda konut ticaret ve sanayi yapılarının yapılamayacağının vurgulanması üzerine imar planları iptal edilmişti. 

Planların iptal edilmesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı karara itiraz ederek istinaf mahkemesine gitmişti. İstinaf Mahkemesi, Bakanlığın talebini de bu ay reddetti. 

Limak ın Atatürk Orman Çiftliği ndeki rezidans ve ticaret projesine yargıdan ret!

Limak Holding ve Çevre Şehircilik Bakanlığı işbirliği içerisinde Atatürk Orman Çiftliği alanlarında inşa edilmek istenen ticaret ve konut projesi bu şekilde durduruldu. 

Atatürk Orman Çiftliği alanlarında Limak’ın konut ve ticaret yapmak için imar planlarının iptalinin netleşmesinin ardından Ankara Çimento Fabrikası’nın ve alanının geleceği gündeme geldi. 

Tezcan Karakuş Candan, söz konusu yazısında, Cumhuriyet’in kuruluşunda başkentinin nasıl imar edildiğini ve dönemin inşaat üretim teknolojisini ve fabrika kültürünü ortaya koyan Ankara Çimento Fabrikası’nın korunarak bir müzeye kültür ve sanat ortamına dönüşmesinin mümkün olduğuna dikkat çekti. 

Bu durumda da “mülkiyet sahibi olan” Limak Holding’in de kentsel hafıza ve Başkent vizyonu açısından Atatürk’ün şartlı bağışı ile halkına emanet ettiği alanı halka kazandırma ve iade etme sorumluluğunun olduğunu dile getirdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Beykoz Çubuklu’da bulunan akaryakıt depolarından kültür ve sanat yapıları haline getirdiği Çubuklu Siloları dönüşümüne dikkat çeken Candan, Ankara’da da Çimento Fabrikası ile böyle bir vizyonunun gelişmesinin zorunluluk olduğunu belirtti.

O bölgede yeni aktif fay hattı ortaya çıktı: Uzmanlardan 7'lik deprem uyarısı!

Tebernüş Kireçci vatandaşa sordu! Ev sahibi ve kiracı barışı nasıl sağlanır?  

Vakıflar'dan İstanbul Ataşehir'de 739 milyon TL'lik otel yapım ihalesi!


Geri Dön