28 / 04 / 2024

Limak'ın Tunceli Uzunçayır HES projesinin üretim lisansı sona erdi!

Limak'ın Tunceli Uzunçayır HES projesinin üretim lisansı sona erdi!

EPDK´nın kararı ile, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş´nin Tunceli´deki Uzunçayır HES projesinin üretim lisansı sona erdi



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 32 firmaya lisans verdi.
        
EPDK´nın Resmi Gazete´nin bugünkü sayısında yeralan duyurularına göre, çeşitli illerde faaliyet gösteren kuruluşlara verilen 32 lisansın 22´si üretim, 8´i toptan satış, 2´si de otoprodüktör lisansından oluştu.
        
Büyük bölümü 49 yıl olan üretim lisanslarını alan firmalar, 1,9 megavat ile 110 megavat arasında kurulu güce sahip tesisler kuracak.
        
EPDK´nın bir başka kararı ile de, Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş´nin Tunceli´deki Uzunçayır HES projesinin üretim lisansı, İlkem Mühendislik Elektrik Üretim Makina İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketinin Karaköy HES üretim lisansı ve Mil-Ten Müteahhitlik Hafriyat ve Ticaret Limited Şirketinin otoprodüktör lisansı sona erdirildi. Alenka Enerji üretim ve Yatırım Şirketinin üretim lisansı da iptal edildi.
        
EPDK, Turcas Gaz Toptan Satış A.Ş, Aktif Doğal Gaz Ticaret A.Ş ve Petgas Doğalgaz Servis Test Mühendislik Müşavirlik Sanayi ve Ticaret A.Ş, Erdgaz Doğalgaz Toptan Satış A.Ş ve Hattuşa Enerji Gaz İthalat ve Sanayi Ticaret A.Ş´ye de 10 yıl süreyle ithalat spot lisansı verdi. Hattuşa Enerji Gaz İthalat ve Sanayi Ticaret A.Ş´ye ayrıca toptan satış lisansı verildi.
        
Kurul, Erdgaz Doğal Gaz Toptan Satış A.Ş´nin toptan satış lisansını ise sona erdirdi.
        
EPDK, 16 kuruluşa da Petrol Piyasası Lisans Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde madeni yağ, ihrakiye teslimi ve iletim lisansı verdi. 2 firmanın LPG depolama lisansı da sonlandırıldı.
AA

Geri Dön