29 / 04 / 2024

Lisa Gherardini'ye ait villa satışa çıkarıldı!

Lisa Gherardini'ye ait villa satışa çıkarıldı!

Dünyaca ünlü İtalyan ressam Leonardo da Vinci'nin en ünlü eserlerinden olan "Mona Lisa" tablosu için ilham kaynağı olduğuna inanılan Lisa Gherardini'ye ait villa satılığa çıkarıldı.



Dünyaca ünlü İtalyan ressam Leonardo da Vinci'nin en ünlü eserlerinden olan "Mona Lisa" tablosu için ilham kaynağı olduğuna inanılan Lisa Gherardini'ye ait villa satılığa çıkarıldı.İtalya'nın Toskana bölgesindeki evin fiyatı 10 milyon eurodan daha yüksek bir fiyata satılması bekleniyor. Floransa kentinin dışındaki tepelerde bulunan ve çok sayıda limon ağacına ev sahipliği yapan villada, Lisa Gherardini ile ipek tüccarı eşi Del Giocondos 1498 ile 1517 arasında yaşamıştı.



Lisa Gherardini ye ait villa satışa çıkarıldı!


Lisa Gherardini ye ait villa satışa çıkarıldı!



Sabah 



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Leonardo Da Vinci'nin ünlü tablosu Mona Lisa'da çizdiği Lisa Gherardini'nin bir zamanlar ipek tüccarı olan eşi Francesco Del Giocondo ile yaşadoğı Villa Antinori 20 milyon dolara satılık.


İtalya'nın Floransa şehri tepelerinde yer alan bu tarihi yapı, 1490'lı yıllarda Del Giocondos tarafından yapılan malikane, 19. yüzyılda Tuscan Vadisi şarap tüccarlarından Antinori'ye satılmıştı.


Tarihçiler, Mona Lisa'nın 1503-1506 yılları arasında bu binada Da Vinci tarafından çizildiğine inanıyor.


Sözcü


Geri Dön