İş Fırsatları

Lise mezunlarının sevinçten ağzı kulaklarına varacak! Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı! Süresi dolmadan başvurun!

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) tarafından personel alımı yapılacağı açıklandı. Başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağı duyuruldu. İşte detaylar... Başvurusu kabul edilen adaylar için sözlü veya uygulamalı sınav yapılacağı açıklandı

Personel alımını bekleyen vatandaşlar için yayımlanan ilanda Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında çalıştırılmak üzere 9 adet sözleşmeli personel alımı yapacağını duyurdu. Başvurusu kabul edilen adaylar için sözlü veya uygulamalı sınav yapılacağı açıklandı.

İşte konuyla ilgili tüm merak edilenler...

KPSS ŞARTI VAR MI?

Yapılan açıklamada başvurmak isteyen adaylar için 2022 KPSS puanının olması gerektiği belirtildi. Adayların P94 türünden minimum 70 ve üzeri puan alması gerektiği ifade edildi. Başvurmak için lise mezunu olmanın yeterli olduğu vurgulandı. Yaş şartı için ise 25-40 yaş arası adayların başvurabileceği belirtildi.

İŞTE GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin (A) bendinde belirtilen koşulları taşıyor olmak,
Güvenlik ve arşiv soruşturması sonucunun olumlu olması,
Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen sağlık koşullarını taşımak, (Yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek)
Emniyet Genel Müdürlüğünce yapılacak sözlü/uygulamalı sınavların sonucunda başarılı olmak.
Sözlü ya da uygulamalı sınavlarda başarılı olup atanmaya hak kazanan kişilerin atamalarının yapıldığı birimde Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslara göre sonradan atamaları başka birimlere yapılamamakta olup, başvuruda bulunacak kişilerin bu durumu göz önünde bulundurarak tercihlerini ona göre yapmaları gerekiyor.

BAŞVURU TARİHİ VE ŞEKLİ

Başvuracak adaylar başvurularını 16 Ocak-22 Ocak 2023 tarihlerinde E-Devlet uygulaması üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısı resmi internet sitesi üzerinden yapılabilecek.

SÖZLÜ VE UYGULAMALI SINAV BİLGİSİ

KPSS puan sıralamasına göre maksimum puana sahip adaydan başlanarak 10 katı kadar aday sınava alınacak. Başvuru sonuçları, sınav giriş yeri ve tarihleri Kariyer Kapısı üzerinden ilan edilecek.

SINAV KRİTERLERİ

İşsizlere müjde üstüne müjde! İŞKUR 81 ilde alım yapacak! Müjdeli haber resmen açıklandı!

İŞKUR’dan işsizlere müjde üstüne müjde! 40 ilde KPSS’siz personel alımı! Son başvuru tarihi bugün!