Eğitim

Lise öğrencilerini ilgilendiren açıklama Bakan Özer’den geldi!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tüm 12. sınıf öğrencilerini kapsayan bir açıklama geldi. İşte detaylar!Bakan Özer, yurt genelinde tüm 12

Depremden dolayı eğitime ara verilen dönemin yaz aylarında telafi edileceği Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer belirtti. Bakan Özer, yurt genelinde tüm 12. sınıf öğrencileri mutlu edecek bir müjdenin de haberini verdi.

İşte, liselilere gelen o haber…

12. SINIFTA DEVAMSIZLIKTAN KALMA OLACAK MI?

Bakan Özer, "Bakanlık her yıl sınavdan sonra bu haberi veriyordu. 10 il etkilenmedi, tüm illerimiz acı çekti. 12. sınıf öğrencileri devamsızlıktan bırakmayacağız” diye konuştu.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ 450 BİN ÖĞRENCİNİN NAKLİ BAŞKA İLLERE OLDU

Bakan Özer; Eğitim ile ilgili önemli süreçleri tüm çalışanlar ile birlikte yürüttük. Eğitimin normalleşmesi için büyük çaba sarf ettik.

Eğitimi normalleştirmek için ilk önce bölgeyi normal bir hale getirmek mümkün değildi. Başlangıç aşamasında çadırlarda konteynerlerde okullar kurduk. Çocuklarımızın yaşadığı bu travmayı atlatmak için tüm çaba harcıyoruz. 10 ilimizi 3 kategoriye ayırdık. Valilerimiz alanda çalışmaktadır.

Kurumlar hizmetini devam ettirmek için okullarımızı kullandı. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden destek verirken okulları normalleştirmeyle ilgili süreci tamamladık. 465 bin vatandaş okullarımızda konakladı. 450 bin öğrenci nakillerini diğer illere aldırdı. 59 bin 922 öğrenci memleketlerine geri döndü. Dikkat çekici nokta en fazla dönüş Kahramanmaraş'ta. Onu Hatay takip ediyor, 10 bin öğrenci Hatay'a dönüş yaptı.

YAZIN TELAFİ EĞİTİMİ YAPILACAK!

Başlangıçta devamsızlığı kaldırdık deprem bölgesinde. Beklediğimizin ötesinde travma yaşadılar. Derdimiz müfredat ile ilgili değildir. Bu travmayı atlatmalarını sağlamak. Not sistemlerini de değiştirdik. Sınava girmezse birinci dönem notu geçerli olacak. İkinci dönem sınava girilip, yüksek olur ise bu notu dikkate alacağız. Notlarına bakmadan üst sınıfa geçireceğiz. Önceliğimiz bu süreci hızlıca atlatmak. 16 Haziran tarihinden sonra telafi eğitimlerini yapacağız.

Bakanlık her yıl sınavdan sonra bu müjdeyi veriyordu. 10 il etkilenmedi, tüm illerimiz acı çekti. 12. sınıf öğrencilerimizi devamsızlıktan kalma olmayacak. Öğrenciler rahat olsun, onları fazla yormayacağız. Sınava girecek öğrenciler için 3450 destekleme kursu açtık. Uzman öğretmenlerimizi bölgeye gönderdik. Tüm kitaplarını tekrar bastırdık.