Ekonomi

Lise stajyer maaşı asgari ücretin kaçta kaçı? Stajyer öğrenci ücretini kim öder?

Lise stajyer maaşı asgari ücretin kaçta kaçı? Stajyer öğrenci ücretini kim öder? soruları pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!Staj hafta da en fazla 6 işgünü yani 48 saat olarak yapılır

STAJYER KAÇ GÜN ÇALIŞIR?

Staj süresi; Tüm bölüm ve programlarda resmi olarak otuz (30) iş günüdür. Staj hafta da en fazla 6 işgünü yani 48 saat olarak yapılır. Stajyer öğrencinin haftada 6 günden ve 48 saatten fazla çalışması, fazla mesai yapması ya da gece vardiyasında çalışması ek staj günü olarak sayılmaz. Resmi tatil günlerinde staj yapılmaz.

 

İşte stajyer maaşları ve bu konuya dair merak edilen diğer ayrıntılar…

STAJYER ÖĞRENCİ ÜCRETİNİ KİM ÖDER?

Meslek lisesi ve meslek yüksek okulu öğrencilerinin mezun olabilmesi için şart koşulan zorunlu stajlarda stajyerin sigorta primleri okul tarafından karşılanır. Zorunlu staj yapan stajyerlere maaş olarak minimum olarak net asgari ücretin yüzde 30'u ödenme zorunluluğu bulunmaktadır.

LİSE STAJYER MAAŞI ASGARİ ÜCRETİN KAÇTA KAÇI?

Lise stajyer maaşları merak edilen konular arasında yer almaktadır. Stajyer ücreti net asgari ücretin yüzde 30'undan az olmamaktadır.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİSİNE ZAM ÜSTÜNE ZAM!

Memur ve memur emeklileri Ocak ayına girilmesi ile birlikte çifter zam alacak.  İlki enflasyon ve refah payından gelen yüzde 30'luk bir zam olmaktadır. İkincisi ise 36000 ek gösterge düzenlemesinden kaynaklanan zam oluyor.

3600 EK GÖSTERGE İÇİN GERİ SAYIM

Yaklaşık olarak 5.5 milyon kişinin maaş, tazminat ve emekli aylığı tekrardan belirlenecek. Ama daha çok emeklileri ilgilendiren düzenlemenin çalışanların maaşlarına etkisi ise kısıtlı olacaktır.

Kanal D'de yer alan habere göre; Örnek üzerinden durum somutlaştırıldı. Ek göstergesi 2200'den 3600'e çıkan memurun maaşı 100 TL, 3000'den 3600'e çıkan memurun maaşı da 180 TL yükselmiş oluyor.

BU RAKAM MECLİS'TE!

Emeklilerin bayram ikramiyeleri için yeni bir öneride bulunan CHP, her bir bayram için yeni asgari ücret verilmesi teklifi ortaya atıldı. Bu teklif kabul edildiği taktirde, emeklilerin aldıkları bayram ikramiyeleri 8 bin 500 TL'ye çıkacak. Bu şekilde iki bayram için emekliler toplam olarak 17 bin lira alacak. Yasa teklifinin gerekçesinde 30 ile 35 sene çalıştıktan sonra emekli olmaya hak kazanan vatandaşların emeklilik zamanlarında insanca yaşamalarını sağlayacak bir aylık veya gelir alamadıkları belirtilerek, büyük çoğunluğunun 3500 ile 5000 TL düzeyindeki yoksulluk ve açlık sınırının çok altında bir aylık gelirle yaşam mücadelesi verdiği kaydedildi.

İşe bu tarihten sonra girdiyseniz çok şanslısınız! İki maaşın sahibi olun! İşte detaylar!

Sigorta girişi olmayanlar üzülmesin okkalı ödeme sizi bekliyor! Nakit ihtiyacına kefilsiz çözüm!