27 / 07 / 2024

LoftONE projesinde metrekaresi 2 bin 500 TL'ye!

LoftONE projesinde metrekaresi 2 bin 500 TL'ye!

Çiller Ailesi'nin şirketi Marsan Marmara Holding, Zekeriyaköy'de devam ettiği Parkone projesinin ardından, LoftONE projesine başlıyor


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Marsan Marmara Holding CEO'su Berk Çiller, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul ile ilgili 'iki yeni şehir' projelerinin Zekeriyaköy bölgesindeki arsa fiyatlarını yüzde 20 oranında arttırdığına işaret etti.

Kurucu ortakları Tansu Çiller ve Özer Çiller olan Marsan Marmara Holding'in iştiraki Mitaş Gayrimenkul Danışmanlık ve Emlak Yapı Taahhüt A.Ş, Zekeriyaköy'de yapımına başladığı "ParkONE" projesi bitmeden önce LoftONE adlı ikinci projeye de başlayacak. Marsan Marmara Holding CEO'su Berk Çiller, ParkONE projesinin tanıtımında yaptığı açıklamada, ParkONE projesinin birinci etabının kaba inşaatının yüzde 70'ini tamamladıklarını, birinci etabı Kasım 2012'de, ikinci etabı da bundan 6 ay sonra teslim etmeyi planladıklarını belirtti.

Çiller, "ParkONE projesi bitmeden önce LoftONE adlı ikinci projemize başlamış olacağız. Satışlarda gördüğümüz aktiflikten dolayı normalde 1,5 yıl sonra başlamayı planladığımız proje 6-7 ay sonra satışa çıkmış olacak" dedi.

LoftONE'de daha butik bir proje yapmayı planladıklarını ifade eden Çiller, LoftONE'nin 29 üniteden oluşacağını, müşterilere çatı ve bahçe dubleksleri ve bahçe katlarından oluşan 3 tipte 3+1'lik ev tipi sunacaklarını kavdetti. Metrekaresi 2 bin 200 dolar Daha orijinal bir çizgi ve kitle belirleyecekleri için metrekare fiyatlarının ParkONE'den daha yüksek olacağını, ParkONE'den yatırımcı segmentten oldukça verim almalarına karşın LoftONE'de son kullanıcıya yönelik bir fiyaflandırma ve pazarlama stratejisi içinde olduklarını belirten Çiller, ParkONE'de metrekare fiyatı olarak 2 bin 200 dolardan satış aşamasında olduklarını, LoftONE'nin metrekare çıkış fiyatının ise 2 bin 500 dolar olacağını söyledi.

ParkONE'da satışların yüzde 52'ye ulaştığını, yatırım için de kullanım için de satın alanlar olduğunu dile getiren Çiller, diğer projenin ParkONE'ın 300 metre uzağında olacağını belirterek, "ParkONE projemiz 20 bin metrekareye yakın, ikinci projemiz ise 9 bin metrekare olacak. ParkONE 20 milyon dolar, LoftONE da 10 milyon dolar olmakla beraber gelecek 3 sene içinde 30 milyon dolarlık bir yatırım yapmayı planlıyoruz" dedi.

Arsa stoğu; 170 dönüm

Bünyelerinde bulunan arsa stokunu değerlendirmek amacıyla gayrimenkul sektörüne girdiklerini belirten Çiller, "20 seneye yakın bir süredir arsa stoğumuz olan bu bölgede inşaatlara başladık ve inşaatlara birbiri ardına devam edeceğiz. Sarıyer bölgesindeki arsa stokumuz 170 dönüm." dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul ile ilgili 'iki yeni şehir' projelerinin Zekeriyaköy bölgesinde hareketlilik yaratıp yaratmadığına ilişkin olarak da Berk Çiller, şöyle konuştu:
"Arsalarda çok ciddi yatırımcı kitlesi gelmeye başladı. Konut saüşı da son bir aydır oldukça hız kazandı. Arsa fîyaüarmda yüzde 20'ye yakın bir spekülatif artış var. Uygun gördüğümüz yatırım potansiyeli olan arsalar çıkarsa değerlendireceğiz, çünkü bu açıklamalardan sonra spekülatif artış bizi de pazarlık konusunda çok önemli bir yere getirdi."

Yeni projeler yolda

Yakın zamanda, şu an pazarlık aşamasında oldukları başka gayrimenkullere de girmeyi planladıklarını ifade eden Çiller, aynı bölgede konut yatırımlarına devam etmeyi planladıklarını, bölgede konut imarlı arsaları değerlendirdiklerini, arsalarını almak için pazarlık yaptıkları firmalar olduğunu anlattı. Çiller, "Maslak'a bağlanan tünel projesi olsun, üçüncü köprünün bağlanüsı ve bölgeye katacağı altyapıdaki ciddi bir yaürım ve geliştirme olsun, bununla beraber de Tayyip Bey'in açıkladığı son proje olsun, bölgenin geleceğine inanıyoruz ve firma olarak bölgeden başlayarak 'ONE' markasını İstanbul'da tanınan bir marka haline getirmedi planlıyoruz" dedi.

Çiller, "Annenizden destek alıyor musunuz" sorusunu şöyle yanıtladı:
"Eğitimim çalışarak geçirmediğim bir dönem olduğu için maddi olarak gençliğimde çok destek aldım ama şu an itibariyle sadece ekonomik konularda beraber bir paylaşımımız var. Günlük iş konusunda Mert Bey'le bana devretmiş durumda. Ağabeyimle beraber bir iş yapısı içindeyiz."
Ekonomist Mortgage


Geri Dön