29 / 04 / 2024

Lokman Hekim arz geliriyle yeni hastaneler yapacak!

Lokman Hekim arz geliriyle yeni hastaneler yapacak!

Ocak ayında halka arz edilen Lokman Hekim Aşž.'nin Genel Müdürü Güvendi, halka arzdan ellerinde kalan 10.5 milyon lirayla İstanbul ve Ankara'da iki hastane açacaklarını söyledi  



Lokman Hekim Engürüsağ A.şž. Genel Müdürü İrfan Güvendi, halka arz sürecini büyük bir başarıyla tamamladıklarını belirtirken, '11,5 milyon lira civarında bir halka arz geliri oluştu, maliyetleri düşürdüğümüz zaman 10,5 milyon gibi kullanılabilir kaynağımız oluştu' diye konuştu.

Acıbadem'den sonra borsada işlem gören ikinci hastane olduklarını hatırlatan Güvendi, halka arzdan çok başarılı bir sonuç elde ettiklerini, bunun da diğer hastane yatırımlarının halka açılmasının önünü açacağını belirtti.

Hisselerine yabancı yatırımcıların da ilgisi olduğunu kaydeden Güvendi, 'Onlar bizim büyüme hamlelerimizi bekliyor, en az 1-2 hastane daha zincirimize eklenmesini bekliyorlar' dedi.

Türkiye'de özel sağlık sektörünün zincir hastanelere doğru gittiğini gördüklerini anlatan Güvendi, şirketlerinin de hastane zincirine yenilerini ekleyeceğini söyledi. Güvendi, büyümenin sıfırdan bir hastane yaparak, yarım bir yatırımı tamamlayarak veya var olan bir işletmeyi satın alarak olabileceğini kaydetti. Yeni hastanelerin Ankara'nın çankaya bölgesinde ve İstanbul'da olacağını dile getiren İrfan Güvendi, büyük bir şirket için İstanbul'da mutlaka olunması gerektiğini söyledi.

Yenişžafak


Geri Dön