Genel

Longtable By Supermarket'te Tuvana Büyükçınar imzası var!

Longtable By Supermarket, son derece değişik ismiyle sizi meraklandırıp kendine çekiyor. Nişantaşı The Sofa Hotel'in içinde yer alan Longtable By Supermarket'e geçtiğimiz günlerde ben de gittim; muhteşem bir mekan olmuş

Longtable By Supermarket, son derece değişik ismiyle sizi meraklandırıp kendine çekiyor. Nişantaşı The Sofa Hotel'in içinde yer alan Longtable By Supermarket'e geçtiğimiz günlerde ben de gittim; muhteşem bir mekan olmuş. Bu süpermarket bugüne kadar alışveriş yaptıklarımıza benzemiyor. Kapıdan girince, bir hayal alemine dalmış gibi oluyor insan. Her detay o kadar zekice işlenmiş ki ne tarafa bakacağını şaşırıyorsunuz. Dekorasyonda Tuvana Büyükçınar Demir ve A46 ekibinin imzası yer alıyormuş. Ekip, mekanı baştan yaratmakla kalmamış açık büfeden yemek sunumlarına her detayın tasarımını yapmışlar. İzzet çapa, mekanlarında hep fark yaratmayı önemsiyor ve böylece kendinden bahsettirmeyi de çok iyi başarıyor. Her salı yapılan Longtable partileri Supermarket'te yeni bir kimlikle devam edecekmiş. Mekanın en büyük sürprizi, İstanbul'da ilk kez yapılacak olan Kabare Kızı Brenda'nın gösterisi. Brenda haftada  3 gün, 3 ayrı konseptle canlı performans sahneleyecekmiş. Mönüyü Hint, İtalyan ve Japon yemekleri oluşturuyor. Ayrıca Longtable'ın klasik mönüsü de alakart olarak servis edilecek. Yeni bir ekiple yola çıkan mekanı, gruba yeni katılan Mine Baysan idare edecekmiş. Mine Baysan, yıllarını bu işe vermiş tecrübeli bir işletmeci. çapamarka'ya yeni katılan diğer iki isim de Ali Sayar ve Gülsün Sami. Ali Sayar bütün grubun genel koordinatörlüğünü üstlenmiş. Ayrıca İzzet çapa'nın sağ kolları Barış Demirtaş ve Burak Kılıç'ı da binlerce defa tebrik etmek istiyorum. Neden mi Kendi mekanları dışında da nereye gitsem onlarla karşılaşıyorum sanki her birinden iki tane var... İşlerinde bir o kadar başarılı ve profesyoneller.

ANADOLU YAKASI'NDA YENİ BİR LEZZET: VE...

İstanbul'da güzel alışveriş yapabileceğiniz alışveriş merkezleri genelde Avrupa yakasında konumlanmıştır. Ama Anadolu yakasında oturan arkadaşlarımdan son zamanlarda sıkça Palladium Alışveriş Merkezi'nin ismini duyar oldum. Geçen hafta sonu da gidip görmek kısmet oldu. Gerçekten dedikleri kadar varmış. Gayet şık bir alışveriş merkezi. Beni en çok ilgilendiren kısım, üst katta Mar Gıda tarafından açılan VE... Restoran oldu. Cemiyet hayatından da ismini sıkça duyduğumuz Aylin Tahincioğlu VE...'nin sahibi. Üç bölümden oluşan mekanın içinde ve terasında iki geniş barı var. Hafta içi 17.00, hafta sonu 22.00'den gece 01.00'e kadar DJ performansı gerçekleşiyormuş. Ayrıca VE...'nin terasına bayıldım. Oldukça geniş ve kış soğuğunda bile tavandaki ısıtıcılar sayesinde rahatça oturulabiliyor. Palladium'da VE... dışında sadece Anadolu yakasında şubeleri olan Polonez Restoran var. Neden Avrupa yakasında bir mekan açmıyorlar merak ediyorum. çünkü gerek sunumları gerek sundukları yemeklerin tatları çok başarılı. Ve her gidişimde tüm mekanlarını dolu buluyorum. Polonez'in resmen müdavimleri var. Ayrıca fiyatları da sundukları hizmete ve lezzetine göre çok uygun. Bence acil olarak Avrupa yakasında da bir şube açmalılar çünkü namı hızla yayılmış olan Midpoint'ten hiçbir farkları yok.

VE... Restoranın sahibi   Aylin Tahincioğlu mönüyü hazırlarken dünyaca ünlü şef Carlo Bernardini ile beraber çalışmış.   Mönüde İtalyan lezzetlerinin yanı sıra Türk ve Asya mutfağından da çeşitler var.
Akşam/Tayfun TOPAL