Eğitim

LTB Tiyatro Konser Salonu inşaatı tüm hızıyla sürüyor

Ankara Devlet Tiyatrosunun "Tek Kişilik Şehir" kara komedi oyunu ile açıldı 

Lefkoşa Türk Belediyesinin (LTB) düzenlediği "8. Kıbrıs Tiyatro Festivali", Ankara Devlet Tiyatrosunun "Tek Kişilik Şehir" kara komedi oyunu ile açıldı.
        
Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi´ndeki oyunu, Türkiye´nin Lefkoşa Büyükelçisi Kaya Türkmen, KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst, LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları, bazı milletvekilleri ve belediye meclisi üyeleri de izledi.
        
Festivalin açılışında LTB Kültür Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy ile LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları, etkinliğe yaptıkları katkılardan dolayı Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst ile Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin´e anı ve teşekkür plaketi takdim etti.
        
Dürüst, açılışta yaptığı konuşmada, LTB´nin, çağdaş belediyeciliğin gereğini yerine getirerek kültür sanata önem verdiğini ve her yıl düzenli olarak tiyatro festivalini gerçekleştirdiğini söyledi.
        
Ersoy da "Kıbrıs Türk toplumunun çok zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ifade ederek, bu karanlık ve zor günlerde tiyatronun ışığı ile insanı ve hayatı aydınlatmayı amaçladıklarını" kaydetti.
        
Bulutoğluları da 8. Kıbrıs Tiyatro Festivali´nin kapsamının her geçen yıl geliştirilerek, güzelleştirildiğini söyledi.
        
LTB Tiyatro Konser Salonu inşaatının tüm hızı ile sürdüğünü dile getiren Bulutoğluları, "Umarım gelecek yılki festivalimizi kendi salonumuzda gerçekleştiririz. Kültür binamızın kaba inşaatı bitti. Binamızın yapımına verdiği destekten dolayı Türkiye´ye teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
        
Bulutoğluları ayrıca, Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel ile Golden Tulip Otele de festivale yaptığı katkılardan dolayı teşekkür etti.
        
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Bilgin de Yaşar Ersoy ve ekibinin 8 yıldır çok büyük bir başarı ile Kıbrıs Tiyatro Festivali;ni sürdürdüğünü belirterek, başta LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları olmak üzere festivale katkı koyan herkese teşekkür etti.
        
LTB Tiyatro Konser Salonu inşaatını gezdiğini de ifade eden Bilgin, "Umarım önümüzdeki sene yeni yuvanızda sizlerle birlikte oluruz" dedi.
AA