30 / 04 / 2024

Lübnan Başbakanı'ndan 10 sayılı gayrimenkul yasasına tepki!

Lübnan Başbakanı'ndan 10 sayılı gayrimenkul yasasına tepki!

Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, Suriyeli sığınmacıların ülkelerinde bıraktıkları gayrimenkullere el konulmasını öngören 10 sayılı gayrimenkul yasasına tepki gösterdi.



 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Lübnan Başbakanı Saad el-Hariri, başkent Beyrut'ta katıldığı bir iftar programında gerçekleştirdiği konuşmada, Suriye rejiminin, Suriyeli sığınmacıların ülkelerinde bıraktıkları gayrimenkullere el konulmasını öngören 10 sayılı gayrimenkul yasasına işaret ederek, "Bu yasanın tek vazifesi, yurt dışına çıkan sığınmacıların geri dönüşünü engellemek. Bu yasa, binlerce Suriyeli aileye 'Lübnan'da kalın' diyor, bu nedenle bizi ilgilendiyor." diye konuştu.

Lübnan'ın, kardeşleri Suriyeli sığınmacılara karşı sorumluluk taşıdığına dikkati çeken Hariri, ancak kendilerinin ülkelerine karşı da sorumlulukları olduğunu belirtti.

Lübnan Sosyal İşler Bakanı Piyer Bo Asi de ülkesinin çok kritik bir dönemden geçtiğini, bu yasanın Lübnan için büyük tehlike arz ettiğini dile getirmişti.

Suriye'deki Beşşar Esed rejimi tarafından çıkarılan ve Suriyelilerin ülkelerinde bıraktıkları gayrimenkullere el konulmasını öngören "10 sayılı gayrimenkul yasası", yaklaşık 1,5 milyon Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan Lübnan'da tartışmalara sebep oldu.  

BM'nin 2016 verilerine göre Lübnan'da yaklaşık 1,2 milyon Suriyeli sığınmacı yaşıyor. Lübnan makamları ise bu sayının 1,5 milyon civarında olduğunu söylüyor.


Geri Dön