Perakende

Lüfer tezgahlarda yerini aldı! İstanbul Balık Hali'nde lüfer 30 TL! 6 Ekim 2022 fiyat listesi

Marmara Deniz açıklarında tutulan lüfer balığı Tekirdağ'da balıkçı tezgahlarında daha çok yer almaya başladı. Peki Lüfer ne kadar? İstanbul Balık Halinde lüfer kaç TL? İşte 6 ekim 2022 fiyat listesi...Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, bu dönem palamuttan sonra lüferin de kendini göstermeye başladığını söyledi

Balıkçıkların ağlarına takılmaya başlayan lüfer, palamuttan sonra tezgahlarda yerini aldı.

Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, bu dönem palamuttan sonra lüferin de kendini göstermeye başladığını söyledi.

Pehlivanoğlu, lüferin ilerleyen günlerde artmasını beklediklerini belirtti. Pehlivanoğlu "Palamut bu sene çoktu maşallah. Balıkçılar da vatandaşlar da palamuda doydu" dedi.

Balık çeşitliliğinin olduğunu kaydeden Pehlivanoğlu, "Şimdi de lüfer tutulmaya başlandı. Tezgahlarımızda balık çeşitlerimiz bol. Az olan balıkların fiyatları şimdi biraz yüksek olabilir ama balık artıkça fiyatlar düşecektir" diye ifade etti.

Pehlivanoğlu havaların da soğumasıyla çeşit ve bolluk daha da artacağını ümit ettiğini söyledi. Pehlivanoğlu "İnşallah bu sene balıkçılık böyle devam eder" diye de ekledi. Peki Lüferin fiyatı ne kadar? Lüfer İstanbul Balık halinde kaç TL? İşte detaylar...

FİYATLAR 100 TL'DEN BAŞLIYOR!

Konuya ilişkin konuşan Balıkçı Hasan Erol da ağlara takılan lüferin balıkçıları sevindirdiğini dile getirdi.

Erol, yeni çıkmaya başladığı için iriliğine göre lüfer tane fiyatının 100 TL'den başladığını belirterek, "Bu sene balıkçılar hep palamut tuttu. Hala palamut devam ediyor. Artık lüfer yüzünü göstermeye başladı. Lüfer çıkmaya başlaması demek palamudun gidişinin yaklaştığını gösteriyor" diye kaydetti.

Balıkçı Taner Aydın ise bu sene denizin bereketli olduğunu söyledi.

Balıkçıların kıyıya boş dönmediğini aktaran Aydın yeni yeni lüferde çıkmaya başlamasıyla tezgahların şenlendiğini kaydetti. Aydın, vatandaşın palamuttan sonra lüferi de tercih etmeye başladığını söyleyerek, "İnsanlar artık palamuda fazla fazla doydu" şeklinde konuştu.

İSTANBUL BALIK HALİ'NDE LÜFER FİYATI

Lüfer                                  Adet 30,00 TL 110,00 TL Lüfer (Çanakkale) Adet 60,00 TL 80,00 TL

 

Öte yandan 1 Eylül 2022 tarihinde av yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçılar denize açıldı. Kimi balıkçılar Marmara Denizi'nde ağ atarken, kim balıkçılar ise rotayı Karadeniz'e çevirdi. Balıkçıların denizlere açılıp palamut avlamasıyla Türkiye'de palamut satışı da patlama yaşadı. Öyle ki İstanbul balık Halin'nde 8'li palamut 10 TL'ye satışa sunulurken ilerleyen günlerde 25 TL ve 40 TL'ye raflarda yer aldı.

Carrefoursa Yudum ayçiçek yağına 45 TL'lik indirim yaptı! Yetişen alacak! İşte 6 Ekim 2022 fiyat listesi

A101'e çeşit çeşit teknolojik ürünler geliyor! A101'de Realmi C11 2.899 TL! A101 6 Ekim 2022 fiyat listesi 

Hakmar aktüel kataloğunda 6 taksit fırsatı! Hakmar'da neler indirimde? 6 Ekim 2022 fiyat listesi...