29 / 04 / 2024

Lufthansa, Antalya´da 2.2 milyon Euro'luk fabrika inşa edecek!

Lufthansa, Antalya´da 2.2 milyon Euro'luk fabrika inşa edecek!

Alman havayolu şirketi Lufthansa, Antalya´da meyve - sebze işlemek ve kek yapmak için bir fabrika inşa etmeye hazırlanıyor



Antalya´ adlı bir şirket kurdu. Türkiye´nin en büyük meyve sebze üreticilerinden Antalyalı `Güneşler Gıda´ da şirkete ortak oldu.

`Starfood Antalya´ yeni kurulacak tesisinde öncelikle meyve ve sebze işleyecek. Dilimlenen ve dondurulan meyve - sebze hem Türkiye´de kullanılacak, hem de Sky Chefs´in Avrupa´daki hizmet noktalarına ihraç edilecek. Fabrikada sandviç ekmeği ve kek de üretilecek. Yeni şirketin yönetimi LSG Sky Chefs Türkiye Genel Müdürü Atila Ergenç´te olacak.

5 yıldızlı otellere hizmet
Atila Ergenç, "Fabrika 2.2 milyon euro´ya mal olacak. 70 kişinin çalışacağı tesis aralık başı açılacak. Fabrikada ürünlerin raf ömrü 21 güne kadar uzatılacak. Bunu da kimyasallarla değil, vitamin tatbikiyle yapacağız. Bütün haldeki meyve - sebzenin yanı sıra örneğin paket halinde Sezar salatası gibi birçok ürünümüz de olacak. Sandviç ve kek de üreteceğiz. Havayolları dışında otobüs şirketleri ve denizyolları da müşterimiz olacak. 5 yıldızlı oteller ve marketlere de ürün vereceğiz" diyor.

Bombus arısı
Türk havayolu ikram pazarında yüzde 25 -30 arası paya sahip olan Sky Chefs´in 100´e yakın havayolu müşterisi var.
Hamdi Güneş ve Hasan Güneş´e ait olan Güneşler Gıda´nın en önemli serası Antalya Gaziler Köyü´nde. Yıllık 1200 ton domates üretilen serada polinasyonu Bombus arıları doğal olarak sağlıyor.

Mehmet Ali Ilıcak dershaneci oldu
Gazeteci Nazlı Ilıcak´ın oğlu Mehmet Ali Ilıcak, dershane sektörüne girdi. Ilıcak´ın ortak olduğu ve büyütmeye hazırlandığı dershane, Valikonağı Caddesi´ne yakın Nişantaşı Eğitim Dershanesi (NED)...
Geçen yıl sonunda `Nişantaşı Eğitim Dershanesi´nin sahibi olan Noya Danışmanlık firmasına yüzde 50 ortak olan Ilıcak, geçen ay sonu da dershane işini büyütmek için düğmeye bastı.

Butik dershane
Ilıcak, 26 Temmuz´da `NED Dershaneleri Bilişim Teknolojisi ve Eğitim Kurumları´ adlı yeni bir şirket kurdu. Şirketin hem internet üzerinden uzaktan eğitim yapabileceği, hem de Milli Eğitim Bakanlığı´ndan izin alarak özel okul, dershane ve kurs açabileceği belirtildi. Butik dershane olarak tanıtılan NED, Nişantaşı´nda tarihi bir binada faaliyet gösteriyor.
En fazla 5 kişilik sınıfların olduğu dershanede SBS, YGS ve LYS hazırlık kursları veriliyor.
Serkan Arman/Milliyet


Geri Dön