29 / 04 / 2024

Lüks iş merkezleri Ankara'ya değer kazandırdı!

Lüks iş merkezleri Ankara'ya değer kazandırdı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Ankara Şube Sorumlusu Derya Alan Erdem, yapılan lüks iş merkezleri ve modern yapıların Ankara'nın pek çok semtini gözdeler arasına kattığını belirtti...



TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş.  Ankara  Şube Sorumlusu Derya Alan Erdem, yapılan lüks iş merkezleri ve modern yapıların Ankara'nın pek çok semtini gözdeler arasına kattığını belirterek, şu görüşlere yer verdi: "İstanbul Yolu, Ankara'nın batı ve kuzey batı aksı üzerinde yer alan sanayi bölgeleri, AVM'ler, toplu konut, kooperatif ve yeni oluşum projeleri ile gelişimini sürdüren, metro ağının bir parçası oluşuyla önemini her geçen gün artıran bir bölge haline gelmektedir. Bu aks üzerinde yer alan Eryaman, Sincan-Yenikent, Batıkent, Elvankent ve Etimesgut gibi semtlerin de gelişimlerine oranla oldukça değer kazandığı gözlemlenmektedir.
Ankara'nın güney aksını oluşturan Konya Yolu (Mevlana Bulvarı) üzerinde konumlandırılan lüks iş merkezleri, rezidanslar ve nitelikli projelerle yeni bir görünüm kazanan Balgat, Dikmen, Çiğdem, Oran; cazibesini artırarak prestijli bir bölge haline geldi. Son dönemde hızlı gelişimiyle İncek aksı da dikkat çekmektedir. Bölgede son zamanlarda yapılan ve yapılacak projeler yadsınamayacak düzeyde olduğundan İncek aksı şu anda Ankara'nın en gözde yerlerinden biri olmaya hak kazanmıştır. Bu bölge konum olarak Oran'ın devamı niteliğindedir. Doğayla bütünleşen havasının, kamu binalarının, üniversite yerleşke alanlarının,  TOKİ  binalarının ve son zamanda sadece bölgenin değil, Ankara'nın havasını değiştirecek olan nitelikli karma projelerin burada yapılacak olması bölgenin cazibesini artırmaktadır. Ayrıca bu bulvar üzerinde, Anayasa Mahkemesi'ne komşu olacak şekilde, yaklaşık 237 dönüm arsa üzerine geniş bir yargı kampüsü oluşturulması da projelendirilmiştir. Taslak aşamasında olan üniversite kampüsleri de yapılacak olan projeler arasında yer almaktadır. Çankaya-Yıldız-Oran üzerinden Kızılcaşar-İncek-Tulumtaş yönünde az yoğunluklu, kooperatif tarzı konut gelişmesi devam etmektedir. Gölbaşı'nda yer alan Mogan Gölü çevresi, rekreatif ve turistik amaçlı kullanılması, Özel Çevre Koruma Bölgesi olması ve sanayi gelişiminin sınırlandırılması sebebiyle orta ve üst düzey konut alanlarının çekim alanı haline gelmiştir.
Şehrin kuzey aksını oluşturan Protokol Yolu üzerinde kalan Pursaklar, Altındağ semtleri ve şehrin doğu aksı olarak nitelendirilebilecek Natoyolu üzerinde kalan Mamak ve Elmadağ semtleri, kentsel dönüşüm projeleriyle yeni bir görünüme kavuşarak, geçmişinden gelen kötü imajını hızla değiştirmeye başlamıştır.
Son yıllarda gayrimenkul sektörü açısından gelişme kaydedemeyen semtlere baktığımızda; Yenimahalle, Ulus, Cebeci, Kolej, Ayrancı, Büyükesat, Küçükesat gibi semtlerin geçmişteki cazibelerini yitirmeye başladığını gözlemlemekteyiz.
Çankaya, Keçiören, Yenimahalle ve Mamak ilçeleriyle birlikte, 2013 yılı ve yakın gelecekte, Gölbaşı ilçesi İncek semti; Yenimahalle ilçesi sınırları içerisinde yer alan yeni imara açılacak Beytepe, Dodurga, Şehitali, Aşağı-Yukarı Yurtçu; Etimesgut ilçesi sınırları içinde bulunan Bağlıca; ayrıca Polatlı, Kızılcahamam, Kazan, Beypazarı ve Ankara ili bölgesindeki planlı yapılaşmanın yapıldığı yeni konut bölgelerinin değer kazanması beklenmektedir."


Barış Gazetesi

Geri Dön