Sektörel

Lüks konut yatırımında rota Türkiye ve KKTC gibi gelişen ülkelere çevrildi!

Pandemi öncesi yıldızı parlak finans merkezi küresel kentler lüks konut yatırımında geriye düşüyor. Emlak profesyoneli Aylin Pelin Onar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada lüks konut yatırımlarının gelişen ülkelere kaydığını söyledi.Tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin çoğu küresel şehirde konut fiyatlarında artışa sebep olduğu iki yılın ardından manzaranın artık değiştiğine değinen Emlak profesyoneli Aylin Pelin Onar, paranın daha pahalı hale geldiğini ve jeopolitiğin de daha karmaşık hale geldiğini söyledi

Pandemi öncesi yıldızı parlak finans merkezi küresel kentler lüks konut yatırımında geriye düşüyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin çoğu küresel şehirde konut fiyatlarında artışa sebep olduğu iki yılın ardından manzaranın artık değiştiğine değinen Emlak profesyoneli Aylin Pelin Onar, paranın daha pahalı hale geldiğini ve jeopolitiğin de daha karmaşık hale geldiğini söyledi. Emlak profesyoneli Aylin Pelin Onar, Çin'in artık dünya ekonomisine güç vermediğini kaydederek, bunun da ‘getiri öncelikli’ lüks konut yatırımında rotayı Londra, Berlin gibi gelişmiş şehir merkezlerinden Türkiye ve KKTC gibi gelişen ve prim potansiyeli daha yüksek ülke şehirlere çevirdiğini söyledi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, KKTC’ye gayrimenkul yatırımında ilk sırada Türkiye bulunuyor. Almanya, Hollanda, İskandinav ülkeleri dışında Rusça konuşan ülkeler de Türkiye’yi takip ediyor. Vergi avantajları, uygun fiyatlar, yaşam koşulları, kira çarpanı gibi avantajlı özellikler gelişen merkezleri daha da ön plana çıkaracak. Açıklamasında yüksek varlıklı göçmen sayısının yalnızca Çin’de 9,1 milyonun üzerinde olduğuna değinen Aylin Pelin Onar, Hindistan, Rusya, Brezilya, Meksika, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirliklerinin ve 190 bine yakın rakamla Türkiye ilk 8’de yer aldığını kaydederek, "Bu yatırımcıları yakalamak, onlara rehberlik etmek, güven vermek değerli bir iş.” dedi.

Dünyada sayılı profesyonellerin arasına girdi
 

Türkiye’de pazar payını her ay artırmaya devam eden  KKTC’de de lüks satışları ile öne çıkan Coldwell Banker Türkiye & KKTC’de emlak profesyoneli Aylin Pelin Onar, başarılarını uluslararası arenaya taşımayı da sürdürüyor. Amerika dışında lisanslı Lüks Konut Eğitmenliği yapan iki kişiden birisi olmayı başaran Aylin Pelin Onar, Haziran ayında Beverly Hills’teki lüks konut zirvesinde sayılı profesyonellerden biri olarak konuşma gerçekleştirmiş. Verilen detaylara göre, şimdi de Phonenix’teki buluşmaya Coldwell Banker’ın en başarılı emlak profesyonellerinden biri olarak katılım sağladı. Türkiye ve KKTC emlak piyasası hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Globalde hem Türkiye’yi hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni temsil etmeye devam edeceğini dile getiren Uluslararası Lüks Konut Eğitmeni Onar, 100 binin üzerinde gayrimenkul profesyoneli olan, dünyanın ilk ve en eski gayrimenkul markası Coldwell Banker International’da örnek 14 profesyonelinden birisi olmanın gurur verici olduğunu kaydetti.

20 seneyi aşan tecrübesi ile KKTC ve Türkiye’yi birçok kez Amerika’da, Barselona, Portekiz gibi Avrupa ülkelerinde, uluslararası platformlarda temsil eden Aylin Pınar Onar, KKTC ve Türkiye'de ilk portföy videosu çeken, bu alanda bir çok ilke imza atan, ve yine tüm emlak markaları içinde uluslararası platformda konuşmacı panelist olan tek Türk kadın profesyoneli. Yaptığı satışlarla Jaguar araçlarının resmi sponsoru olduğu ilk ve tek profesyoneli olabilmeyi de başaran Onar, KKTC’de de ’Yılın En Başarılı İş Kadını’ seçilmişti. 

Brüksel'de kira artışları sınırlandırıldı!

Kıbrıs uluslararası yatırımcıların radarına girdi!

Akfen GYO, Kıbrıs Girne Merit Park otelinin değerini açıkladı!