Yeni Şirketler

Lüks otel inşaatınınn raporunda 20 bin metrekarelik hata!

Kızılçeşme'ye yapılacak lüks otel için Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunulan rapor ile gerçeği arasında 20 bin metrekarelik fark ortaya çıktı

Bir zamanlar dericileriyle ünlü Kazlıçeşme'de işadamı Halil Bezmen'in TMSF'ye geçen arazisini, iki yıl önce tekstilci ve turizmci Mesut Toprak'ın sahibi olduğu Astay Gayrimenkul şirketi satın aldı. Bu araziye yapılacak lüks rezidans inşaatı için istenen plan değişikliği teklifi, geçtiğimiz Cuma günü İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne geldi.

Teklif ile ilgili hazırlanan İmar Komisyonu raporunda, söz konusu arazinin 7 bin 791 metrekare olduğu ve inşaat yapma hakkının 2.5 kat artırılması istendiği belirtildi.

Kabul edilemez

Meclis'e sunulan rapor ile gerçeği arasında 20 bin metrekarelik bir fark olduğu ortaya çıktı. Bu fark ise yapılacak toplam inşaat alanını yaklaşık 50 bin metrekare arttıracak. Raporla ilgili söz alan CHP'li Belediye Meclis üyesi Halil Sarıca, araziyle ilgili yapılan bir üst ölçekli mevzi imar planına itiraz olduğunu bu itiraz sonuçlanmadan, bu plana bağlı olarak yapılan alt ölçekli planı kabul etmenin doğru olmayacağını söyledi.

Yedikule Surları'na yakın olduğu için araziyle ilgili plan değişikliği için Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan da izin alınması gerektiğini söyleyen Sarıca, "Araziyi satan TMSF'nin verdiği ilanda söz konusu arazinin 27 bin 791 metrekare olduğu belirtiliyor. Ancak raporda aynı arazinin metrekaresi 7 bin 791 metrekare yazılmış. Arazinin büyüklüğü kaç metrekaredir?" diye sordu.

Savunma: "Matbuat Hatası"

Soru üzerine söz alan AKP'li İmar Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş, `matbuat' hatası sonucu arazinin 7.791 metrekare yazıldığını, doğrusunun 27.791 metrekare olduğunu açıkladı. İtirazlara karşın Meclis'in onayına sunulan rapor, AKP'li meclis üyelerinin evet oyu ile kabul edildi.
Gazete Habertürk