Lush Hotel'in ikincisi Eminönü'ne geliyor!
Simurg Turizmin sahibi Timur Özdemir, elde ettiği gelirle sahibi oldukları Lush Hotel'i zincir haline getiriyor
Geçtiğimiz temmuz ayında Karaköy Bankalar Caddesi üzerindeki tarihi Sümerbank binasını Yılmaz Ulusoy'a satan Simurg Turizmin sahibi Timur Özdemir, elde ettiği gelirle sahibi oldukları Lush Hotel'i zincir haline getiriyor. Özdemir, Lush Hotel'in ikincisini 2 milyon dolarlık bir yatırımla bu yılın sonunda Eminönü'nde açmaya hazırlanıyor. Yıllarca uğraştığı tekstili terk ederek turizme yönelen işadamlarından Timur Özdemir, bu alanda faaliyet gösteren Simurg Turizm'in bünyesinde 'Lush' adı altında bir butik otel markası yarattı. İlk otelini 2006 yılında Taksim Sıraselviler'de hizmete açan Özdemir, Lush Hotel'in ikincisini Eminönü'nde açmaya hazırlanıyor.
Özdemir, Karaköy Bankalar Caddesi'nde 2007 yılında ingiliz Galata AŞ'den 7 milyon 250 bin dolara aldığı tarihi Sümerbank binasını 28 Temmuz'da 9 milyon 250 bin dolara Yılmaz Ulusoy'a satarak gündeme gelmişti.
Tarihi Sümerbank binasının satış operasyonuna imza atan Özdemir, buradan elde ettiği gelir ile Eminönü'nde bir iş hanı satın aldı. Özdemir, satın alma dahil, 2 milyon dolarlık yenileme yatırımı ile Lush Hotel'in ikincisini burada hizmete açmaya hazırlanıyor. Eminönü'ndeki Lush Hotel'in 19 veya 22 odalı olacağını belirten Timur Özdemir, yeni oteli, bu yılın sonuna yetiştirmeye çalıştıklarını söylüyor.
Asıl işi tekstil
İş yaşamına 1994 yılında tekstil sektörüyle giren Özdemir, Assos'ta yaklaşık 100 dönüm üzerine bir arsa alarak gayrimenkul sektörüne adım atmış. 2006 yılında Küçükçekmece Menekşe'deki 112 yılık tarihi kibrit fabrikasını 1 milyon 200 bin dolara satın alan Özdemir, burayı da yaklaşık 1 milyon 500 bin dolarlık yenileme yatırımıyla önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde hizmete açacaklarını ifade ediyor. Özdemir, yenileme yatırım sonrası kibrithane binasını restoran ve organizasyon firmalarına kiraya vermeyi planladıklarını da sözlerine ekliyor.
Fransızlar tarafından Osmanlı Kibritleri Anonim Şirketi (Societe Anonym des Allumettes Ottomanes) adıyla 1898 yılında Küçükçekmece Menekşe'de kurulan fabrika, dört büyük binadan oluşuyor. Osmanlı Kibritleri Fabrikası, kurulduğu dönemde Avrupa'ya bile kibrit ihraç etmekteydi. İçinde elli kibrit çöpü olan kibrit kutuları, o dönem 7 bin 200 kutudan oluşan sandıklara konularak satışa sunulmaktaydı. Günde 15 sandık kibrit üreten fabrikada, büyük çoğunluğu kadınlardan oluşan iki yüz işçi ve elli personel çalışmaktaydı. Kurulduğu dönemde, iç pazar talebinin neredeyse yarısını karşılayan, Osmanlı Kibritleri Fabrikası, 19001ü yılların başlarına dek üretime devam etti ancak daha sonraları verimli olamadığı için bir süre sonra kapatıldı.
Ekonomist/ Okhan ŞENTÜRK