28 / 04 / 2024

Luxera Gayrimenkul halka arz oluyor!

Luxera Gayrimenkul halka arz oluyor!

Luxera markasıyla inşa ettiği projelerle yüzlerce aileyi konut sahibi yapan ve sektörün önde gelen kurumları arasında bulunan Luxera Gayrimenkul, halka arz süreci için SPK’ya başvuru yaptı.



Gayrimenkul sektörünün lokomotif markaları arasında yer alan Luxera, halka arz için düğmeye bastı. Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Kurulmuş olduğu 2015'ten itibaren “Ulaşılabilir Lüks” stratejisiyle hareket eden Luxera, şirket paylarının halka arzı kapsamında Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuru yaptı.

Luxera Gayrimenkul halka arz oluyor!

SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME İÇİN DEV ADIM

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre güçlü öz sermayesi ve yenilikçi vizyonuyla mega kent İstanbul’un önemli bölgelerinde projeler hayata geçiren ve hali hazırda aktif 3 projeyi sürdüren Luxera Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Taş “Luxera Gayrimenkul olarak yurt içi ve yurt dışı olacak şekilde bugüne kadar toplam 2 bin 500 konutu inşa ettik ve sahiplerine teslim ettik. Yine söz konusu bu projelerimizde 200 adet ticari üniteye de yer verdik. Hali hazırda süren projelerimiz ve planlamış olduğumuz yatırımlarımız var. Kurum olarak sahip olmuş olduğumuz tecrübeyi, gelecek hedeflerimizle birleştirerek büyümek istiyoruz. Bu noktada şirket olarak almış olduğumuz karar neticesinde halka arz olmak için gerekli hazırlıkları yaptık ve Sermaye Piyasası Kurulu’na başvuru yaptu. Luxera Gayrimenkul bugün toplamda 4 milyar Türk Lirası değerinde portföye sahip. Halka arz süreciyle buradan elde etmiş olduğumuz gelirleri, halka arz süreciyle birlikte şirketimize ortak olacak olan halkımızla paylaşmak istiyoruz. Sürdürülebilir büyüme arzumuzla atmış olduğumuz halka arz adımı, şirketimizi çok daha ileriye taşıyacak” dedi.

Luxera Gayrimenkul halka arz oluyor!

HALKA ARZ GELİRİYLE YENİ YATIRIMLAR YAPACAK

Bugüne kadar yüzlerce aileyi konut sahibi yapan Luxera Gayrimenkul, halka arz sürecinde elde edilen gelirin belli bir kısmını yeni yatırımlar için kullanacak. Süreçle ilgili olarak önemli bilgiler aktaran Luxera Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Taş “Kurum olarak halka arz sürecinde elde edeceğimiz gelirleri mevcut ve yeni yatırımlarımızda kullanacağız. Şirket olarak bugüne kadar 4 milyar Türk Lirası yatırım yaptık. Hali hazırda portföyümüzde önemli lokasyonlarda arsalarımız var. Özellikle Arnavutköy ve Başakşehir’de hayata geçireceğimiz projelerimiz olacak. Kentin merkezi noktalarında da daha nitelikli projeleri gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Paylaşılan detaylara göre Luxera Gayrimenkul’ün hali hazırda devam eden projelerinden Luxera Towers projesi 368 konut ve 87 dükkan, Luxera Bahçe Port projesi 110 konut ve 24 dükkan, Luxera Nevbahar projesi 200 konut ve 12 dükkandan meydana geliyor.
 

Sur Tatil Evleri GYO'nun halka arzında 30 risk!

Mega Metal halka arz oluyor! Mega Metal'in halka arzında talep toplama tarihi 7 Aralık...

Batı Ege GYO'nun halka arzına 3,74 kat talep geldi!


Geri Dön