Kent Haberleri

M. Tevfik Göksu: Esenler'e nostaljik tren ve çocuk sokağı yapacağız!

Davutpaşa Mahallesi esnafıyla kahvaltı programında buluşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Yıldız Teknik Üniversitesi ile Dörtyol arasında nostaljik tren ve Menderes Mahallesi’nde çocuk sokağı projesini hayata geçireceklerini açıkladı.


Esenler esnafının memnuniyetini ve sorunlarını paylaşmak amacıyla Esenler Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Esnaf Buluşmaları” projesi devam ediyor. Yeni dönemin ilk esnaf kahvaltısı, Davutpaşa Mahallesi esnafıyla gerçekleşti. Nene Hatun Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Erol Öztaş, Esenler İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turgut Şişman, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Aksu, Belediye birim müdürleri ve Davutpaşa Mahallesi esnafı katıldı.



"Talepleri değerlendiriyoruz"


Yeni dönemde Davutpaşa Mahallesi’nde yapacakları yeniliklerden bahseden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, mahallede özellikle görsel açıdan güzelleştirmeler yapacaklarını söyledi. “Biz masa başında değil, esnafın talepleri doğrultusunda çözüm üretmek istiyoruz” diyen Göksu, “Esenler halkının yüzde 80’inin uğradığı cadde olduğu için buraya artı değer katmamız lazım. Özellikle buradaki kültür merkezimiz mahalleye canlılık katacak” şeklinde konuştu.



Esenler'e nostaljik tren


Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Davutpaşa’da bulunan kampüsündekileri Esenler Dörtyol Meydanı’na çekmek için, ileriki bir dönemde Üniversite'den Dörtyol’a kadar bir nostaljik tren çalışmaları olduğunu söyleyen Göksu, yaklaşık 1 kilometrelik bu mesafedekilerin, Dörtyol'a gelmesinin meydana ayrı bir hava katacağını kaydetti. 



"Bu sokak çocuklar için"


İlçenin her yerinde bir hareket olması gerektiğini belirten Göksu, Menderes Mahallesi’nde yapmak istedikleri Çocuk Sokağı projesini de açıkladı. Göksu, “Menderes Mahallesi 330 sokak komple trafiğe kapatılacak ve burayı Çocuk Sokağı hâline getireceğiz. Bunun için cumartesi günü bir halk oylaması yapacağız. Mahalle’ye hem Anne Çocuk Merkezi yapacağız hem de bu alanı Çocuk Sokağı hâline getireceğiz. Sokak, internetten takip edilebilecek ve aileler de çocuklarını internetten izleyebilecek. Bu projeyi 6-7 mahallemizde hayata geçireceğiz” diye konuştu.



"Görevimiz katma değer sunmak"


Göksu’nun ardından konuşan Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal söze, “Davutpaşa, Esenler’in merkezi. Davutpaşa esnafı ve onların istekleri çok önemli” diyerek başladı. “İlçemizde huzur ve güvenlik açısından bir sorun görmedik” diyen Ünal, “Bizim görevimiz sizin huzurunuzu devam ettirmek ve size en güzel katma değeri sunmak” dedi.



Talepleri aldılar


Konuşmaların ardından Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve beraberindekiler, esnafın talep ve önerilerini aldı, memnuniyet ve şikâyetlerini dinledi. Samimi bir ortamda gerçekleşen kahvaltı programının sonunda Göksu, mahalle sakinlerinin mahalleleri hakkında sorduğu soruları yanıtladı ve çözüm önerilerini değerlendirdi.