16 / 07 / 2024

Maaş farkını bekleyenler dikkat! Memur maaş farkları bu tarihte banka ve PTT şubelerindeki hesaplara yatırılacak!

Maaş farkını bekleyenler dikkat! Memur maaş farkları bu tarihte banka ve PTT şubelerindeki hesaplara yatırılacak!

Milyonlarca memur ve emekli maaş zamlarının yüzde 19,3 şeklinde belirlenmesinden sonra maaş farklarının ne zaman yatırılacağı ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Peki memur maaş farkı hangi tarihte hesaplara yatırılacak?


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


Bu yılın 2. 6 ayında geçerli olacak olan zam oranları memur ve memur emeklileri için yüzde 19,3 şeklinde belirlenirken merakla beklenen maaş farkları ise henüz hesaplara yatmadı. 

Milyonlarca memur ve emekli maaş zamlarının yüzde 19,3 şeklinde belirlenmesinden sonra maaş farklarının ne zaman yatırılacağı ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Peki memur maaş farkları hesaplara ne zaman yatırılacak? 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre memur ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkları 15 Temmuz 2024 tarihinden itibaren alacak. Söz konusu maaş farkları banka ve PTT şubelerindeki hesaplarına yatırılacak. İşte detaylar...

Maaş farkını bekleyenler dikkat! Memur maaş farkları bu tarihte banka ve PTT şubelerindeki hesaplara yatırılacak!

Sözcü'den Okan Çalık imzalı habere göre milyonlarca memur ve emekli maaş zammının yüzde 19,3 şeklinde açıklanmasından sonra maaş farklarının yatacağı tarih ile ilgili araştırmalara başladı.

MEMUR MAAŞ FARKLARI NE ZAMAN YATACAK? MEMUR MAAŞ FARKLARI TARİHLERİ

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, emekli sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul ya da yetim aylığı alanların Temmuz dönemi zam farkları 15 Temmuz 2024 tarihinden itibaren hesaplara yatırılmaya başlanacak.

TEMMUZ 2024 MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR?

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen 2024 yılı Haziran ayı enflasyon oranlarının açıklanmasıyla Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmi olarak açıklanması ile beraber memur maaş zammı oranları da belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre, altı aylık enflasyon yüzde 24,73 şeklinde gerçekleşti.

Söz konusu bu rakamlara göre, 2024 yılının Temmuz ayında memur ve memur emeklilerinin maaş zammı yüzde 19,3 şeklinde oldu.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre memur ve memur emeklilerinin maaşlarında enflasyondan kaynaklı artış ve ilave zamla 2024 yılı ocak ayından geçerli olacak şekilde toplamda yüzde 49,25 oranında zam yapılmıştı. 

Kiralarda zam sınırı kalktı, piyasa karıştı! Yüzde 65 artış kira sorununa çözüm olacak mı? 

10 GYO şirketi yatırımcılarına yüzde 116 kazandırdı!

En düşük emekli maşı 12 bin TL olacak, seyyanen 2 bin TL de zam yapılacak! Emekli maaşlarında son dakika gelişmesi!


Geri Dön