Kent Haberleri

Maaşınız asgari ücretten fazlaysa dikkat! Ocak'ta ne kadar zam gelecek? Uzman isim peş peşe duyurdu!

7 milyona yakın çalışan asgari ücrete gelecek ocak zammını merak ediyor. Asgari ücretin 9 bin TL olacağı gündeme geldi. Peki maaşı asgari ücretten fazla olanlara ne kadar zam yapılacak? İşte ayrıntılar... Asgari ücretin belirlenmesine ilişkin ilk toplantı 7 Aralık'ta, 3'üncü toplantı ise dün gerçekleştirildi

Milyonlarca çalışan dört gözle yeni yılda asgari ücrete gelecek zammı araştırıyor. Asgari ücretin belirlenmesine ilişkin ilk toplantı 7 Aralık'ta, 3'üncü toplantı ise dün gerçekleştirildi. 

7 milyona yakın çalışan asgari ücrete yapılacak yeni yıl zammını merak ederken, maaşı asgari ücretten fazla olanlar da gelişmeleri yakından takip ediliyor. Asgari ücretten fazla maaş alanlar 'Maaşı asgari ücretten fazla olanlara ne kadar zam yapılacak?' sorusunun yanıtını araştırıyor. 

Asgari ücret hali hazırda 5 bin 500 Türk Lirası şeklinde ödeniyor. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin 3'üncü toplantısından sonra dikkat çeken açıklamalar yaptı ve rakam verdi. 

Ergün Atalay, asgari ücrette 9 bin TL istediklerini belirterek, bu rakam verilmediği takdirde masaya oturmayacaklarının altını çizdi. 

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda asgari ücretin ne kadar olacağını yarın açıklayacaklarını duyurdu. 

Peki maaşı asgari ücretten fazla olanlara ne kadar zam yapılacak? İşte ayrıntılar...

Milliyet'te yer alan habere göre; Ekonomist Muhammet Bayram, maaşı asgari ücretten fazla olan çalışanları ilgilendiren önemli bir açıklamada bulundu. 

"Asgari ücrete ilişkin tahminlerimizi zaten kamuoyuna paylaşıyoruz" diyen Muhammet Bayram, bununla ilgili mevcutta 5 bin 500 lira olan asgari ücretin üzerine yüzde 40 artış olursa 7 bin 750 lira, yüzde 45 olursa 7 bin 945 lira, yüzde 50 lira olursa 8 bin 250 lira olabileceğine vurgu yapmıştı. 

"Bazı işverenler asgari ücrete yapılan zam kadar artış yaptı bazıları ise daha az yaptı" açıklamasında bulunan Muhammet Bayram, bunun tamamen işçi ile işveren arasındaki anlaşmaya bağlı bir durum olduğunun altını çizdi. 

Asgari ücretin üzerinde zam alan kişilerin işverenleri ile görüşmesi gerektiğine vurgu yapan Bayram, konuya ilişkin, "Ancak büyük bir sorun daha var. Ücretlilerin gelir vergisi sorunu. Bazı ücretliler sene boyu net aynı maaşı alırken bazılarının maaşı da gelir vergisi ödemesinden dolayı 6. 7. aydan sonra azalıyor" ifadelerini kullandı. 

Burada tarifenin yeniden güncellenerek kademelerin artırılmasının veya cretli üzerinden tek bir vergi oranını alınmasının gerekli olduğunu belirten Bayram, ücretlilerin sorununun bu olduğunu aktardı. 

ASGARİ ÜCRETTEN FAZLA MAAŞ ALANLARA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Konuya ilişkin açıklamasını "Asgari ücret artışına ilişkin işçi ve işverenİn kabul ettiği bazı düzeyler var 8 bin ve 8 bin 250 lira civarı kabul edişmiş rakamlardır" ifadelerini kullanarak sürdüren Bayram, bu tutar üzerinden vergi alınmayacağına, bu sebeple  asgari ücret üzerinde ücret alanlara da aynı oranda zam yapması gerektiğine vurgu yaptı. 

Bayram, bir ücretli çalışanın 11 bin TL maaş alıyor olması ve bunun 5 bin 500 liralık kısmının vergiden istisna olması durumunda, asgari ücret 8 ya da 9 bin lira olursa bu maaşında aynı oranda artması gerektiğinin altını çizdi. 

Bayram, konuya ilişkin açıklamasında "Yani yüzde 45'lik bir artış yapılması gerekiyor ancak bu işçi ve işveren arasındaki anlaşmaya bağlıdır" değerlendirmesine yer verdi.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret sürprizi! Resmen duyurdu! Yarın...

Memur 2023 Ocak zammı ne kadar olacak? Son dakika zamlı maaşlar peş peşe hesaplandı! Hemen bakın!

SSK, BağKur emekli ikramiyelerinde peş peşe yeni yıl müjdesi! Bu tarihi duyan emeklinin resmen ağzı kulaklarına vardı