Kent Haberleri

Maaşlara vergi ayarı geliyor! Kamu ve özel sektör çalışanları hemen bakın! Vergi düzenlemesinde 3 formül!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışanların maaşlarındaki vergi dilimleriyle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Maaşlara vergi ayarı geliyor! Kamu ve özel sektör çalışanları hemen bakın! Vergi düzenlemesinde 3 formül! Vergi dilimleri için çalışma sürdürüldüğünü aktaran Bakan Bilgin, konuya ilişkin "Maliye Bakanımızla talepleri birlikte değerlendirdik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, gündeme ilgili soruları yanıtladı. Vergi dilimleri için çalışma sürdürüldüğünü aktaran Bakan Bilgin, konuya ilişkin "Maliye Bakanımızla talepleri birlikte değerlendirdik. Vergi dilimleri için çalışma yapılıyor. Maliye Bakanımız bunu açıkladığı zaman çok önemli etkisi olacak" açıklamasında bulundu. 

Bakan Bilgin, kamu çalışanlarının maaşları ile ilgili de konuştu. 

Kamu çalışanlarının maaşları ile ilgili olarak "'Ocak ayında aldığımız maaşı neden Temmuz'da alamıyoruz' eleştirileri ortadan kalkacak" ifadelerini kullanan Bakan Bilgin'in açıklamaları merak konusu oldu. 

Peki çalışanların maaşlarındaki vergi dilimleri düzenlemesi nasıl olacak? Düzenlemeyle hangi formüller gündeme gelebilir? İşte ayrıntılar...

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ekonomist Muhammet Bayram, Bakan Bilgin'in açıklamaları ile ilgili konuştu. 

"Gelir vergisi kanununun gelir vergisi tarifesi bulunmakta. Bu tarifeye göre 32 bin liralık gelir yüzde 15, 70 bin liraya kadar olan gelirler yüzde 20, 250 bin liraya kadar olan gelirler yüzde 27, 880 bin TL'ye kadar olan gelirler yüzde 35, 880 bin lira fazlası yüzde 40 üzerinden vergi ödüyor" diyen Muhammet Bayram, düzenlemeye ilişkin olası formülleri açıkladı. 

BİRİNCİ FORMÜL 

Muhammet Bayram, ilk formülün gelir vergisi tarifesindeki dilimlerin yeniden değerleme oranında artırılması olabileceğini belirterek, "Eğer yeniden değerleme oranında artış yapılırsa ilk vergi dilimi 68 bin lira civarına çıkar. 

Yani bir kişi aylık 10 bin lira maaş alıyorsa. Şuan ki vergi dilimine göre üçüncü aydan sonra yüzde 20 üzerinden vergi ödüyor" açıklamasında bulundu. Ancak yeniden değerleme oranında artış yapılırsa yedinci aydan sonra yüzde 20'lik vergi dilimine tabi olup daha az vergi ödenebileceğinin altını çizdi.

"Burada çalışanlara ortalama 4-5 ay daha fazla maaş almış olacak" diyen Bayram, gelirlerin yıl içinde düşmeyeceğini ancak bunun geçici bir çözüm olduğunu, yeniden değerleme arttıkça artırılması gerektiğini belirtti. 

İKİNCİ FORMÜL 

Konuya ilişkin "Emekten daha az sermayeden daha fazla vergi alınması gerekiyor" açıklamasında bulunan Muhammet Bayram, ücretlerde gelir vergisi tarifesi kaldırılarak sabit oranda vergi ödemelerinin sağlanabileceğini aktardı. Sabit vergilendirmeyi işaret etti. 

ÜÇÜNCÜ FORMÜL 

Bayram, konuyla ilgili açıklamasını "Diğer bir formül ise ücretlerin gelir vergileri için beyanname sağlanabilir. Şuanda 880 bin TL ve üzeri gelir elde edenler beyanname verebilir" ifadelerini kullanarak sürdürdü. 

Diğer ücretlilerin beyanname veremediğinin altını çizen Bayram, "Eğer ücretliler beyanname verebiliyor olsaydı, gelirlerinden giderlerini düşecek daha az vergi ödeyeceklerdi. Ücretlilerimiz kendisi, eşi ve çocukları için yapmış olduğu eğitim ve sağlık harcamalarını gider yazamıyor" dedi ve bunun yolunun açılmasıyla ücretlilerin daha az vergi ödeyeceğine dikkat çekti. 

SSK, BağKur, Emekli Sandığı yeni yıl zammı tek tek hesaplandı! En düşük maaşı duyan resmen zil takıp oynadı! Hemen bakın

İş Bankası resmen açıkladı! Yıl sonuna kadar 10 bin TL faizsiz ve taksitli avans fırsatı! Başvuran alıyor! 

Garanti BBVA'dan resmen yeni yıl müjdesi geldi! Bunu yapanın cebine tam 6 bin lira koyacak! Aman kaçırmayın!

Dolar 6 gün içinde tam tanıma bu kadar olacak! Öyle bir rakam geldi ki! Elinde doları olanlar dört döndü! Acil bakın!