29 / 04 / 2024

Maaşları yatmayanlar dikkat! Acilen SGK’ya başvurun!

Maaşları yatmayanlar dikkat! Acilen SGK’ya başvurun!

EYT maaş bağlama işleminin ne zaman biteceği arama motorlarında araştırılan konular arasında yer alıyor. Emekli maaşı henüz bağlanmayan kişiler yapması gerekenleri merak ediyor. İşte detaylar...



EYT'de henüz aylığı bağlanmayan vatandaşlar yapması gerekenleri merak ediyor.  EYT'li vatandaşların nisanda emekli olması beklenirken, bazı nedenler yüzünden emeklilikleri gecikti.

Bunun sebebi o EYT’lilerin başka illerde, iş yerlerinde olan çalışmaları, dosyalarında gözükmemesi olarak biliniyor. Bu nedenle, başka SGK İl Müdürlükleri'ne yazı yazıldığı ve bu dosyalar beklendiği için emeklilik işlemlerinin geciktiği belirtiliyor.

EYT'liler arasında eksik prim günleri olan kişiler emekli olamıyorlar. Öte yandan, 5 bin ile 5 bin 975 gün arasında primi olan kişiler emekli olabilecek. Bu kapsamda, e-Devlet sisteminden bakarak eksik olan prim günlerini tamamlayarak emekli olabilirler.

 Maaşları yatmayanlar dikkat! Acilen SGK’ya başvurun!

ahaber.com'un haberine göre, Bağ-Kur'da prim borcu olan kişilerin emekli olabilme durumu söz konusu değil. Fakat SSK'da yatırılan prim üzerinden hesaplanıyor. Eğer prim yatırılmadıysa bu yatırılmış bir sigorta primi olarak dikkate alınmıyor. Dolayısıyla, emeklilik hesabı yapılmıyor.

TAZMİNAT ALABİLİRLER Mİ?

EYT'lilerin en az yüzde 60'ı çalışmayı sürdürüyor. Sosyal güvenlik destekleme priminin işverence yatırılması ile beraber aylık almayı sürdürüyor.

Tabi kıdem tazminatı alabilen kişiler de bulunuyor. Bunlar eğer 2’nci bir işte yeniden çalışırlarsa kıdem tazminatı alabiliyorlar.

MAAŞ BAĞLAMA İŞLEMLERİ NE ZAMAN TAMAMLANIR?

EYT'li emeklilerin aylık bağlama işlemlerinin eğer eksik bir evrakları yoksa, sigorta primleri tamamsa ve bunun yanı sıra, başka bir dosya birleştirme yapılmayacaksa hemen emeklilik işlemlerinin başlatılabileceği belirtiliyor.

Eğer EYT'li emekliler 3 ay içerisinde emekli maaşı alamazsa burada SGK'dan avans alabilme durumları bulunuyor.

 Maaşları yatmayanlar dikkat! Acilen SGK’ya başvurun!

EYT’lier burada SGK'ya başvuru yapıp 'Emeklilik dilekçemi verdim. Fakat bana emeklilik kaydı bağlanmadı. Bunun için bir avans talep ediyorum’ şeklinde dilekçe verirlerse aylıklarına bir avans alabilirler.

Öte yandan, konuya ilişkin yorum yapan uzmanlar, EYT’lilerin her ne durumda maaşı geç bağlansa da müracaat ettikleri aydan bir sonraki ay maaş bağlanmaya hak kazandıklarını ve martta dilekçe veren bir EYT’linin nisan, mayıs, haziran ve temmuz aylarına yönelik toplu bir şekilde aylıklarını alabileceklerini söylüyor.

SSK, Bağ-Kur, 4A, 4B ve 4C’lilere son dakika ek ödeme müjdesi! Emekliler ek ödeme için hemen baksın!  

A101’de 30 parça çatal-kaşık takımı 990 TL’ye, Paşabahçe 6’lı kase 69,90 TL’ye, 32’li tuvalet kağıdı 99 TL’ye düştü!

Arka arkaya zam gelmişti! Benzin, motorin ve LPG’ye peş peşe indirim müjdesi!


Geri Dön