29 / 04 / 2024

Macron'dan Beyrut Limanı'na imar malzemesi yardımı açıklaması!

Macron'dan Beyrut Limanı'na imar malzemesi yardımı açıklaması!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Beyrut Limanı'na tıbbi yardım ve itfaiyecilerin bulunduğu 3 uçağın Lübnan'a ulaştığını ve yeniden imar malzemelerinden oluşan yardımlar göndermeye devam edeceklerini belirtti...



Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, "Beyrut Limanı'ndaki patlama için şeffaf bir soruşturma yürütülmesi" ve "yolsuzlukla mücadele edilmesi" çağrısı yaptı. 

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta bulunan Macron, mevkidaşı Mişel Avn, Lübnan Başbakanı Hassan Diyab ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile görüştü. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Lübnan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen görüşmeden sonra açıklamalar yapan Macron, "Beyrut Limanı'ndaki patlamaya ilişkin soruşturmanın, gerçekte ne olduğunun öğrenilmesi için şeffaf bir şekilde yapılması gerekiyor" diye konuştu. 

Sokaklardaki insanların öfkeli olduğunu hissettiklerini, Avn, Diyab ve Berri ile açık ve şeffaf bir şekilde konuştuğuna dikkat çeken Macron, "Yolsuzlukla mücadele için hızlı siyasi girişimler başlatılmalı. Lübnan yıllardır ekonomik kriz sıkıntısı yaşıyor. Bu krizin çözümü için siyasi girişim gerekiyor" dedi. 

Tıbbi yardım ve itfaiyecilerin bulunduğu 3 uçağın Lübnan'a ulaştığını dile getiren Macron, ilaç, gıda ve yeniden imar malzemelerinden oluşan yardımlar göndermeyi sürdüreceklerini vurguladı. 

Rusya, Beyrut'ta seyyar hastane kurdu!

Dünya Bankası, Beyrut'un yeniden imarı için yardıma hazır olduğunu açıkladı!


Geri Dön