30 / 04 / 2024

'Madam Katina' filmi 3. köprüyü konu alacak

'Madam Katina' filmi 3. köprüyü konu alacak

Hasan Karcı'nın yazıp, yöneteceği `Madam Katina', üçüncü köprü yüzünden Rum bir ailenin yaşadığı dramı beyaz perdeye aktaracak



İstanbul Boğazı'nın 3'üncü köprüsünün güzergahı hala spekülasyon konusu. Bu konuda en yetkili üç isim olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan farklı telden çalıyor.
Bu nedenle yeni köprünün güzergahı ve ayaklarının nerelere oturacağı belli değil. Ama köprü şimdiden bir filme konu oldu. Hasan Karcı'nın yazıp, yöneteceği `Madam Katina', üçüncü köprü yüzünden Rum bir ailenin yaşadığı dramı beyaz perdeye aktaracak.
`Madam Katina', doğup, büyüdüğü Rum mahallesindeki evi, köprünün bağlantı yolları nedeniyle istimlak edilir. Köprü yüzünden evi yıkılan `Madam Katina' da, İstanbul'u terk edip, Kos'ta yaşayan oğlunun yanına yerleşir, ama aklı hep doğup büyüdüğü yerdedir.
Türk - Yunan dostluğuna katkı sağlamayı amaçlayan film, İstanbul'un yanı sıra Bodrum Yalıkavak ve Yunanistan'ın Kos Adası'nda çekilecek.
Filmde `Madam Katina'yı Yelda Karataş; Katina'nın oğlu Lippi'yi Levent Özdilek; Lippi'nin eşi Surya Maya'yı Maya Dilek Öncü; Eleni'yi Nilüfer Aydan; Eleni'nin kızı Betina'yı Bahar Öztan; Kahveci Sinan'ı Sinan Bengier; Bakkal Şemsi'yi Şemsi İnkaya;  Muhasebeci Niko'yu Ali Yaylı  oynayacak.
Ali Eyüboğlu/Milliyet Cadde

Geri Dön